Fagmøbler-samarbeid ga 3 millioner

Samarbeidet mellom Fagmøbler og Røde Kors har resultert i 3 millioner kroner til Røde Kors' humanitære arbeid. Dette markeres i alle Fagmøblers butikker lørdag 17. desember.

Fagmøbler har i forbindelse med 20-årsjublieet sitt i 2016 valgt å hjelpe andre som trenger det. Derfor dedikerer Fagmøbler en halv prosent av omsetningen sin i 2016 til Røde Kors.

Pengene går til å hjelpe mennesker rammet av krig og konflikt.

- Det at Fagmøbler bruker sitt 20-årsjubileum til å være med på å redde liv og gi mennesker verdige liv, imponerer meg stort. Jeg har selv sett hvor ødeleggende krig kan være. Jeg er utrolig stolt over at vi sammen med Fagmøbler kan gjøre en viktig forskjell, sier Sven Mollekleiv, president i Røde Kors.

President i Røde Kors Sven Mollekleiv besøker Fagmøblers lokaler i Drammen, for å takke for bidraget. Foto: Ann Christin Håland/Røde Kors

Viktige midler

Bidraget fra Fagmøbler på 3 millioner kroner går til seks geografiske områder preget av krig, konflikt eller vold, og hvor behovene er enorme. Ett av disse områdene er det krigsrammede Syria, hvor 13,5 millioner mennesker nå trenger nødhjelp. Av disse er 6 millioner barn.

Syrisk Røde Halvmåne deler ut matesker mat til 3,5-4 millioner syrere hver måned, som består av ris, sukker, olje, bønner, tunfisk, bulgur, linser, tomatpasta og te. Samarbeidet med Fagmøbler bidrar til at flere mennesker får tilgang til mat, medisiner, helsehjelp og rent vann i flere krigsherjede områder. 

- Gjør imponerende arbeid

- Vi valgte å samarbeide med Røde Kors, fordi de gjør et imponerende arbeid for mennesker i kritiske situasjoner. Over 65 millioner er i dag på flukt fra krig, sult og fattigdom, og verden trenger sympati, omsorg og vennskap mer enn noen gang. Derfor føles det godt å konstatere at vi sammen har nådd målet om å samle 3 millioner kroner til Røde Kors-programmet «Ofrene for krig og konflikt», sier Roy Seime, daglig leder i Fagmøbler.  


Markering i alle Fagmøblers butikker

På sine nettsider har Fagmøbler hatt et telleverk som har fulgt med på hvor mye som har kommet inn. Gleden er nå stor over at målet er nådd, og møbelkjeden vil markere milepælen i alle sine butikker lørdag 17. desember.

Da byr de kundene på kaffe, te og småkaker inspirert av syrisk gjestfrihet, og vier oppmerksomhet til Røde Kors sitt arbeid. 


 
Mediehenvendelser: Røde Kors’ pressevakt, mobil: +47 94 87 29 99