Oslo vant NM for hjelpekorps

De bruker sin fritid på å redde andre, men under NM konkurrerte de mot hverandre. Oslo Røde Kors Hjelpekorps stakk til slutt av med seieren under årets arrangement i Kristiansund.

Bli med i hjelpekorpset

- Kunnskap er en forutsetning for å redde liv. Det årlige arrangementet sørger for at vi sikrer kvaliteten på tjenesten vi kan tilby i samfunnet, sier leder for Røde Kors Hjelpekorps, Ole Gladsø.

Trener på beredskap

Norgesmesterskapet skal bidra til å kunnskapsnivået innen hjelpekorpsdisipliner og består av

  • nattorientering 
  • en ringløype med spesiell fokus på førstehjelp 

Konkurransen er utviklet for å trene på å trå til når det virkelig gjelder.

- Hjelpekorpset trener året rundt på førstehjelp, som de trenger når de rykker ut for å hjelpe. Men å være i beredskap er også en mental tilstand, en tilstand av å være klar når det gjelder, til enhver tid i enhver situasjon, sier Gladsø.

Vinnerlaget fra Oslo Røde Kors Hjelpekorps består av Arve Austad, Marianne Thorbjørnsen, Eirin Svarstad, Hege Rustad, Iver Hardeng og Anders Oustorp (nederst til venstre). Foto: Sara Myhren Kornberg.

Til sammen deltok elleve lag i konkurransen. Etter at siste post var overstått, viste poengene at Oslo kom på førsteplass, mens Hordaland og Vest-Agder kom på henholdsvis andre- og tredjeplass. 

Se hele resultatlisten her

- Viktig å ha det moro

Anders Oustorp var med på vinnerlaget fra Oslo, og sier at for å vinne må man selvsagt være godt trent og forberedt, men det er også en tredje ting som er viktig:

- Å ha det moro. Målet vårt for konkurransen var nettopp å ha det moro, gjøre noe sammen og lære masse. Godt samhold på laget er viktig for å kunne yte best mulig - både på øvelse og under en aksjon. 

Sammen med resten av laget skal Anders representere Norge under EM i førstehjelp neste år.