Rødkledte frivillige står tett i tett, samlet på frivillig-fest i forbindelse med Arendalsuka. I mengden av ansikter som ser opp i kameraet, er tidligere generalsekretær Åsne Havnelid og president Sven Mollekleiv

Røde Kors er nå 50.000 frivillige

Røde Kors har for første gang fått over 50 000 frivillige som har vært aktive det siste året.

- Vi ser ingen tegn til at frivilligheten er på retur. Vi takker alle som har engasjert seg i Røde Kors og andre steder. Det gjør Norge til et tryggere og varmere samfunn, sier president Sven Mollekleiv i Røde Kors.

8000 nye i aktivitet

Det siste året har Røde Kors fått 8000 nye frivillige ut i aktivitet. Det er særlig flyktningsituasjonen som har gjort at mange flere har blitt med som frivillig.

- Det er et viktig bidrag i integreringen at så mange ønsker å hjelpe til for alle de som ankom landet det siste året, enten de bidrar som frivillig i Røde Kors eller på andre måter, sier Mollekleiv.

Frivillighet er et av de grunnleggende prinsippene for Røde Kors, og Mollekleiv er selv en av de mange frivillige som gjør en ulønnet innsats i Norges største frivillige humanitære organisasjon.

Rekordhøyt antall frivillige

Organisasjonen har  på sine 151 år i Norge aldri hatt så mange frivillige som de siste årene. De 50 000 frivillige er fordelt på 380 lokallag over hele landet.

- Det er de frivillige som leter etter folk fra fjord til fjell, som besøker eldre, er flyktningeguider, besøker innsatte i fengsler og alle de andre aktivitetene som dekker viktige menneskelige behov i hele Norge, sier Mollekleiv.

Fakta: De største aktivitetene

  • 15 000 er med i Hjelpekorpset, som har utført over 1500 leteaksjoner hittil i år.
  • Nærmere 7000 besøksvenner til eldre.
  • Omlag 5000 frivillige på ulike oppvekstaktiviteter.
  • Over 3000 bidrar i norsktrening og som flyktningeguider.

Røde Kors er en del av den internasjonale Røde Kors-bevegelsen som har omlag 17 millioner frivillige i 190 nasjonalforeninger.


Mediehenvendelser: Røde Kors’ pressevakt, mobil: +47 94 87 29 99