Røde Kors forberedt på ekstremvær

Røde Kors flere steder i landet er i forsterket beredskap når ekstremværet Urd treffer fastlandet.

Det varslede ekstremværet Urd er ventet av de frivillige i Røde Kors. Urd er ventet å treffe hardest langs kysten, og det er spesielt der de frivillige har gjort seg klare.

I Hordaland er Røde Kors i forsterket beredskap.

- Nå har vi bedt alle sjekke utstyret og lade telefonene, og lokalforeningene er klare til å bistå dersom det er behov, sier daglig leder i Hordaland Røde Kors, Lars Atle Skorpen.

- Har gjennomgått beredskapsplaner

I juleferien er det viktig å dobbeltsjekke vaktplaner og tilgjengelige ressurser.

- De frivillige har gått gjennom beredskapsplaner og varslingsplaner. I julen er det spesielt viktig ettersom noen enten har dratt på ferie, eller kommet hjem på ferie. Da er det viktig å vite hvem som kan stille, sier Skorpen.

Også andre steder langs kysten, som i Møre og Romsdal, Sogn og Fjordane, Rogaland og Agder, er de frivillige klare til å stille.

- Inntil videre har vi normalt god beredskap. Men vi har gått over redningsutstyret og sambandet en ekstra gang. Det er vinden som bestemmer hvordan dette blir, sier Dag Hovland i Sogn og Fjordane Røde Kors.

Vær forberedt på strømstans

Ekstremvær kan føre til strømstans. Røde Kors anbefaler alle å ha oppvarmingsalternativer til strøm og noen liter vann ekstra, samt å ha lommelykt og batterier på fast sted.

Direktoratet for Sikkerhet og Beredskap (DSB) anbefaler følgende reservelager: tørrmat, radio med batterier, lommelykt, stearinlys, fyrstikker, ved, førstehjelpsutstyr, kokeapparat på gass eller rødsprit.

Les mer om personlig beredskap


Mediehenvendelser: Røde Kors’ pressevakt, mobil: +47 94 87 29 99

Barn i nød trenger din hjelp Bli fadder! Lukk x