Tusener flykter fra Aleppo

Syrisk Røde Halvmåne har i helgen tatt imot flere tusen sivile som har flyktet fra de seneste kamphandlingene i Aleppo.

Krigshandlingene i Øst-Aleppo har tvunget tusenvis av sivile på flukt fra sine hjem. Syrisk Røde Halvmåne har tatt imot og hjulpet flere tusen som har søkt tilflukt fra områdene Masaken Hanano og Al-Haydariya.

Intensiteten i kampene i Øst-Aleppo gjør det svært vanskelig å nå ut med livsviktig nødhjelp til de som trenger det aller mest.

- Tusener flykter nå fra kampene for å finne sikkerhet. Det er svært viktig at de som ikke deltar i kampene blir beskyttet. Det gjelder både de som flykter fra områdene, og de som ikke greier å flykte eller velger å bli igjen, sier Mollekleiv.

Frivillige fra Syrisk Røde Halvmåne (SARC) hjelper familier som har ankommet nødhjelpsstasjonen Jibrin. Foto: SARC/Islam Mardini

Deler ut mat, vann og tepper

Røde Halvmåne har ved nødhjelpsstasjonen i Jibrin delt ut mat, rent vann, kjøkkensett, tepper, madrasser og varme barneklær. Helsepersonell har bidratt med førstehjelp og medisiner. Vanningeniører har klargjort fem vanntanker med totalt 25 000 liter kapasitet.

Antall familier som har søkt tilflukt er ikke bekreftet, men det er allerede snakk om flere tusen mennesker. Røde Kors frykter at flere titusener vil flykte fra de pågående kampene i Aleppo i dagene som kommer.

Mediehenvendelser: Røde Kors’ pressevakt, mobil: +47 94 87 29 99