Kurs og opplæring i Akershus Røde Kors

Vi er opptatt av at våre frivillige har den nødvendige kompetansen for å drive med frivillig arbeid. Derfor legger vi stor vekt på kursing av våre frivillige.

Opplæringen kvalitetssikrer din innsats for Røde Kors, samtidig som du får nyttig kunnskap og trygghet i din rolle som frivillig. Som frivillig i Røde Kors forventer omgivelsene noe av deg. Røde Kors-bevegelsen står for enkle, men viktige prinsipper, og disse skal gjennomsyre all vår aktivitet. Humaniteten skal stå i fokus, og vi hjelper uavhengig av etnisitet, religion, samfunnsklasse eller overbevisning. Videre forventes det at Røde Kors'ere kan førstehjelp, gjør en frivillig innsats, og kjenner organisasjonen de arbeider for.

Obligatoriske kurs for alle frivillige i Røde Kors

Som frivillig tilbys du en gratis skolering. Denne skoleringen er nyttig overfor de du skal hjelpe, men også for deg selv som menneske. Røde Kors-erfaring, kurs eller ledertrening er også nyttig å formidle på en CV når du skal søke jobb eller skoler. Alle frivillige i Røde Kors skal ha en obligatorisk opplæring som skal gjøre at man føler seg trygg og komfortabel i rollen som frivillig. Alle våre frivillige må ta følgende tre kurs:

1. Introduksjon til Røde Kors

2. Grunnkurs psykososial førstehjelp

3. Norsk grunnkurs i førstehjelp

 

Kurskatalog og påmeldinger

Du kan melde deg på alle kurs i Røde Kors gjennom Kurskatalogen (ressurssystemet). Her legges kursene ut fortløpende, hvor du som både gammel og ny frivillig har mulighet til å melde deg på og få utfyllende informasjon om kurs som er aktuelle for deg.

Slik gjør du:

       Gå til vår kurskatalog (ressurssystemet)

  1. Velg medlem/frivillig (frivillige med brukerprofil i våre systemer) eller andre (for de som ikke har brukerprofil)
  2. Deretter kan det søkes på kurs. Søk på Akershus eller på kurset du vil gå.
  3. Velg kurset du ønsker å delta på.
  4. Legg merke til at det nå står "For å melde deg på kurs må du logge inn." – du må altså logge inn (eksisterende brukere) eller registrere deg først. Merk at brukernavnet for innlogging er relasjon/medlemsnummer (7 siffer).
  5. Trykk på "registrer deg", fyll ut.
  6. Meld deg på!

Har du utfordringer med påmeldingen? Send din påmelding til sigska@redcross.no.