Kurs og opplæring

Alle frivillige i Røde Kors tilbys opplæring før de begynner som frivillige. Her finner du mange spennende og interessante kurs!

Opplæringen kvalitetssikrer din innsats for Røde Kors, samtidig som du får nyttig kunnskap og trygghet i din rolle som frivillig. Røde Kors Skolen gir deg alt du trenger og litt til!

Som frivillig i Røde Kors forventer omgivelsene noe av deg.

Røde Kors-bevegelsen står for enkle, men viktige prinsipper, og disse skal gjennomsyre all vår aktivitet. Humaniteten skal stå i fokus, og vi hjelper uavhengig av etnisitet, religion, samfunnsklasse eller overbevisning. Videre forventes det at Røde Kors'ere kan førstehjelp, gjør en frivillig innsats, og kjenner organisasjonen de arbeider for.

Som frivillig tilbys du en gratis skolering. Denne skoleringen er nyttig overfor de du skal hjelpe, men også for deg selv som menneske. Røde Kors-erfaring, kurs eller ledertrening er også nyttig å formidle på en CV når du skal søke jobb eller skoler. Alle frivillige i Røde Kors skal ha en obligatorisk opplæring som skal gjøre at man føler seg trygg og komfortabel i rollen som frivillig.
Påmelding

Du kan melde deg på alle kurs i Røde Kors gjennom Kurskatalogen (ressurssystemet). Her legges kursene ut fortløpende, hvor du som både gammel og ny frivillig har mulighet til å melde deg på og få utfyllende informasjon om kurs som er aktuelle for deg.

Slik gjør du:

       Gå til vår kurskatalog (ressurssystemet)

  1. Velg medlem/frivillig (frivillige med brukerprofil i våre systemer) eller andre (for de som ikke har brukerprofil)
  2. Deretter kan det søkes på kurs. Søk på Akershus eller på kurset du vil gå.
  3. Velg kurset du ønsker å delta på.
  4. Legg merke til at det nå står "For å melde deg på kurs må du logge inn." – du må altså logge inn (eksisterende brukere) eller registrere deg først. Merk at brukernavnet for innlogging er relasjon/medlemsnummer (7 siffer).
  5. Trykk på "registrer deg", fyll ut.
  6. Meld deg på!

Har du utfordringer med påmeldingen? Send din påmelding til sigska@redcross.no.