Bli beredskapsvakt!

Ønsker du å være en ressurs hvis det skjer en større ulykke eller annen hendelse i Bodø? Da kan du bli beredskapsvakt.

Har du lyst til å bidra ved en større hendelse i Bodø, kan du bli beredskapsvakt i Røde Kors. (Illustrasjonsfoto: Norges Røde Kors)

Beredskapsvakter er en måte å bidra på som krever lite tid av folk som kanskje ellers har det travelt. Man må gå gjennom et par enkle kurs og være medlem av Røde Kors. Utover det står man på en liste og blir tilkalt når ved spesielle situasjoner som krever ekstra mannskap. Man må heller ikke ha utdannelse i helsefag eller ha bakgrunn som redningspersonell - her kan alle bidra!

Epidemier, ekstremvær, langvarige strømutfall og flyktningmønstre som raskt endrer seg; det er mye vi som samfunn bør være best mulig forberedt på å takle.

Bodø Røde Kors har tegnet en beredskapsavtale med Bodø kommune, og vi har opprettet beredskapsvakter som skal være en ekstra ressurs ved alvorlige hendelser her.

Dersom Bodø blir rammet av ekstremvær, ulykker eller andre tilfeller som krever ekstraordinær innsats, blir du kontaktet av Bodø Røde Kors. Du kan for eksempel bli bedt om å holde vakt ved et evakueringssted, transportere folk eller utstyr, smøre mat og koke kaffe - eller rett og slett være ei hånd å holde i.

Å bli beredskapsvakt krever altså ikke all verden, men du må… 

  • Ha fylt 18 år
  • Ta et grunnkurs i førstehjelp (6 timer)
  • Ta et grunnkurs i psykososial førstehjelp (3 timer)
  • Være medlem i Røde Kors  

Kursene er gratis, og ut over dette kan du bli innkalt til oppdateringsmøter eller kurs en kveld i året.

Vil du bli beredskapsvakt, ta kontakt med frivillighetskoordinator Vera Isachsen, vera.isachsen@redcross.no, tlf 970 94618 (kl 08-1530).