To personer i prat under et måltid.

Besøksvenn i Østfold

Mange i dagens samfunn opplever ensomhet. De mangler noen å dele glede å sorger med, og føler seg ofte isolert.

Hvor vil du bli besøksvenn?

Skriv inn ditt postnummer eller velg fylke:Når er du født?

Kontaktinformasjon


Se om lokalforeningen i ditt område tilbyr besøksvenn

Skriv inn ditt postnummer eller velg fylke:


  Røde Kors Besøkstjeneste organiserer besøk til mennesker som ønsker støtte og oppmuntring i hverdagen. I Østfold har vi også besøksvenn med hund.

  Ensomhetsbegrepet er tabubelagt og idealet er å ha et stort sosialt nettverk. Som besøksvenn får du kontakt med mennesker som av ulike grunner ønsker noen å snakke med. Besøkstjenesten driver ikke oppsøkende virksomhet, men besøker de som ønsker det.

  Som besøksvenn bruker du et par timer i uken på å besøke en ensom, enten hjemme, på institusjon, eller andre steder. Dere kan gå en tur, ta en kaffekopp eller finne på andre aktiviteter, men først og fremst er det den gode samtalen som står i fokus.

  Trenger du eller noen av dine nærmeste en besøksvenn?

  I Røde Kors Besøkstjeneste finnes det en gruppe kvinner og menn som gjerne vil være til støtte og oppmuntring for den som er ensom. Besøksvenner kommer gjerne hjem til deg for en prat. Det spiller ingen rolle om du er ung, gammel, om du bor hjemme eller på institusjon.

  Røde Kors i Østfold har 15 lokalforeninger med til sammen 320 frivillige som går på besøk til mennesker som av ulike grunner ønsker kontakt med en besøksvenn. På institusjonene organiseres mange ulike aktiviteter, blant annet tralletjeneste, sangstunder, hyggetreff, høytlesning, bibliotektjeneste, bingo, sittedans, påskekafé, julemarkering og utflukter.

  Mer informasjon: Besøksvenn

   

  Krav til frivillige besøskvenner