toppbilde

Kan du snakke, kan du bidra!

Det skal ikke så mye til for å gjøre Trondheim til en enda mer inkluderende by. Røde Kors søker etter frivillige Flyktningguider og Vennefamilier til nylig bosatte flyktninger.

Som frivillig i Røde Kors Vennefamilie eller Røde Kors Flyktningguide kan du være med på å gjøre hverdagen lettere for en flyktning som nylig er bosatt i Trondheim. 

Er dette noe for deg? Ta med deg en venn og meld deg kurs nå!

Opplever du problemer med påmeldingen?
Fortvil ikke, her kan du lese mer om kurspåmelding og hvordan du melder deg som frivillig i Trondheim Røde Kors.

Dersom du har noen spørsmål, ikke nøl med å ta kontakt:

Sonia Ahmadi
Koordinator, Vennefamilie
E-post
sonia.ahmadi@redcross.no
Mobil
481 83 162
Maria Knutsdotter Langås
Programrådgiver INN, Trondheim kommune. Koordinator, Røde Kors Flyktningguide
E-post
maria.knutsdotter.langas@redcross.no
Mobil
932 85 442

Vennefamilie for enslige mindreårige

Er du aleneforelder, et eldre par, bestefar/bestemor, ungt samboerpar eller rett og slett et medmenneske? Da kan du bli vennefamilie i Trondheim Røde Kors!

Som frivillig i Røde Kors Vennefamilie gir du og dere en enslig mindreårig flyktning mulighet til å praktisere norsk, utvide sitt sosiale nettverk, få kunnskap om lokalsamfunnet, engasjere seg i frivillig aktivitet og ha nær kontakt med trygge voksne. 

En "enslig mindreårig" er en flyktning som har kommet til Norge uten foreldre, før fylte 18 år. Vennefamilier kobles med enslige mindreårige i alderen 16-24 år i Trondheim, som har et behov for nær relasjon til trygge voksne.

Krav til frivillige i Røde Kors Vennefamilie

 • ha fylt 21 år
 • være innstilt på et frivillig engasjement som
  varer minimum ett år
 • levere avgrenset politiattest
 • gjennomføre intervju og obligatorisk opplæring.
 • undertegne og overholde etikk- og taushetserklæring

 

Røde Kors Flyktningguide

Ønsker du å gjøre en innsats for bedre inkludering og integrering i Trondheim? Gjennom Røde Kors Flyktningguide kan du være en veileder og et medmenneske for en nylig bosatt flyktning i byen din.

Hvordan finner man ut om fritidstilbudet i kommunen? Hvordan søker man barnehageplass? Og hva skjer egentlig på 17. mai? I møte med en ny hverdag i Norge har mange flyktninger behov for informasjon og kunnskap om lokalsamfunnet. En flyktningguide er en viktig veiviser inn i samfunnet og et medmenneske å støtte seg på i en krevende etableringsfase. Røde Kors tilbyr flyktningguider for unge og voksne i Trondheim.

I koblingen av Flyktningguider og flyktninger legges det vekt på at de har noe til felles, enten det gjelder alder, livssituasjon, interesser, yrke eller utdannelse.

Mer om Røde Kors Flyktningguide her.

Krav til frivillige i Røde Kors Flyktningguide

 • ha fylt 18 år
 • levere avgrenset politiattest
 • gjennomføre intervju og obligatorisk opplæring.
 • undertegne og overholde etikk- og taushetserklæring

 

Vi bruker informasjonskapsler til å forbedre din brukeropplevelse og for at vi skal forstå hvordan du bruker våre nettsider. Personvernregler