toppbilde Vis bildetekst
Besøkshunden Peppy (8,5 år) og besøksvenn Fridtjof Backer-Grøndahl besøker hver uke et bo- og rehabiliteringssenter. Hjørdis Langøren (94 år) setter pris på møtet med hunden Peppy og besøkvenn Fridjof. (Foto: Olav A. Saltbones/Røde Kors)

Spre glede med hunden din!

Som frivillig besøksvenn med hund kan du og hunden din bidra til at ensomme eldre får mer livsglede i en ellers grå hverdag.

Våre firbente besøksvenner bidrar med varme, kos og omsorg for ensomme eldre. Mange av de vi besøker bor enten på sykehjem eller i omsorgsbolig. I tillegg til å redusere stress, senke blodtrykk og motvirke depresjon, kan nærkontakt med dyr være kontaktskapende og gi glede i hverdagen til mennesker som trenger det.

Sør-Trøndelag Røde Kors inviterer deg derfor til informasjonsmøte med forhåndsgodkjenning

  • Tid: Mandag 24. september 2018 kl. 18.00–21.00
  • Sted: Røde Kors-huset, Nardovegen 4b, 7032 Trondheim
  • Påmelding til linda.knudsen@redcross.no (senest 17. september 2018)


Besøkene våre foregår både innendørs og ute på tur. Før man kan starte må både hund og fører delta på forhåndsgodkjenning, og bli funnet egnet til å bli besøksvenn med hund. Gjennom vår opplæring kvalitetssikrer vi at både besøksvenner og hunder er trygge i rollen sin. Vi er spesielt opptatt av at hunden skal trives som besøkshund!

På informasjonsmøtet vil du få vite mer om hva besøksvenn med hund går ut på, våre krav til både hund og hundefører, og hva som kreves av opplæring. Det vil også være forhåndsvurdering for å undersøke hund og hundeførers forutsetninger for å gjennomføre og bestå opplæringen.

Det tildeles plasser på kurset «Besøksvenn med hund» i etterkant av informasjonsmøtet. «Besøksvenn med hund»-kurset går over to helger: 6.–7. oktober og 27.–28. oktober.

Hunden må være minst 2 ½ år ved kursslutt. All opplæring og aktivitet med hunden skal være positiv og belønningsbasert.

Er noe for deg og din hund?

Ta kontakt med Linda Knudsen, linda.knudsen@redcross.no / 910 05 125 
for mer informasjon.

Påmelding til informasjonsmøtet så snart som mulig og senest 17. september 2018.

Vi bruker informasjonskapsler til å forbedre din brukeropplevelse og for at vi skal forstå hvordan du bruker våre nettsider. Personvernregler