Informasjon til nye frivillige

Her finner du informasjon om hvordan du blir frivillig og om kurs for deg som er frivillig i en av Sør-Trøndelag Røde Kors' lokalforeninger.

Hvordan blir jeg frivillig?

Det første du må gjøre for å bli frivillig i Røde Kors er å fylle ut dette skjemaet:

Bli frivillig

Navn og adresse 

Deretter vil du bli kontaktet av din nærmeste Røde Kors-forening for mer informasjon om obligatoriske kurs og hvilken aktivitet de tilbyr. Klikk deg inn på din lokalforening for se hvilke aktiviteter som tilbys der du ønsker å være frivillig.

Så starter opplæringen. De fleste aktivitetene har egne kurs for å forberede deg på rollen som frivillig. Hvilke kurs du trenger, og hvor ofte det holdes kurs, varierer fra aktivitet og lokalforening. Under finner du informasjon om de obligatoriske grunnkursene for alle nye frivillige, samt temakursene for de ulike aktivitetene.

P.S. Du må melde deg på som frivillig for å kunne delta på kurs og for å få tilgang til kurskatalogene.

Gratulerer. Du er nå en aktiv frivillig i Røde Kors. Velkommen inn i Røde Kors-familien!

Vi er opptatt av at våre frivillige har den nødvendige kompetansen for å drive med frivillig arbeid. Derfor legger vi stor vekt på kursing av våre frivillige.
I tillegg til våre obligatoriske kurs har vi også temakurs som retter seg mot våre overordnede aktiviteter: Hjelpekorpset, Omsorg eller Ungdom.