Personopplysninger og informasjonskapsler (cookies)

Røde Kors behandler alle personopplysninger i overenstemmelse med personvernerklæringen knyttet til våre tjenester.

Informasjonskapsler (cookies)

Røde Kors bruker informasjonskapsler (cookies) på rodekors.no for å gi en god brukeropplevelse og forbedre våre tjenester.

Samtykke

Ved å benytte Røde Kors sine nettsider samtykker du i at vi kan etterlate informasjonskapsler i din nettleser. De fleste moderne nettlesere (Google Chrome, Internet Explorer, Firefox, Safari, Opera, etc.) er innstilt på å akseptere informasjonskapsler automatisk. Dersom du ønsker å deaktivere informasjonskapsler for din nettleser, kan du gjøre dette via nettleserens sikkerhetsinnstillinger.  Mer om fremgangsmåte her.

NB: Vi gjør oppmerksom på at vi nå jobber med ferdigstilling og implementering av de nye personvernreglene (GDPR) som trer i kraft mai 2018. Du kan uavhengig av dette være sikker på at vi behandler dine personopplysninger ihht. gjeldene regler fra Datatilsynet.

Personvern på rodekors.no

Røde Kors registrerer personopplysninger når brukere registrerer seg som medlemmer eller frivillige i Røde Kors. Vi registrer også personopplysninger når brukere melder seg på nyhetsbrev (e-post), signerer på opprop eller kampanjer (Navn–Etternavn, adresse, telefon nr./e-post) og givere som donerer penger til humanitære formål. Ved oppropskampanjer som krever at avsender er en faktisk person må vi ha en signatur som inneholder helt eller delvis Navn–Etternavn, telefon nr./ e-post. Denne informasjonen sender vi videre som lister til myndigheter og offentlige beslutningstakere for å fremme viktige saker vi sammen ønsker å rette søkelyset på.

Vi henter kun inn opplysninger som brukere av egen vilje gir til oss.

Hvorfor spør vi om fødselsdato?

Røde Kors må registrert alder på medlemmer og frivillige for å sikre at personen er myndig eller gammel nok til å bli medlem eller utføre frivillig arbeid på vegne av Røde Kors. Alder vil også bestemme medlemsavgiften om variere om det er et familiemedlemskap, barn og/eller ungdomsmedlemskap.

Personnummer

Røde Kors er lovpålagt å innhente personnummer ved skattefradrag og benytter personnummer for å sikre at medlemmer og givere får skattefradrag for innbetalt kontingent. Vi registrerer eller lagrer ikke personnummer på nettsidene.
Les mer om personnummer og skattefradrag.

I tillegg må Røde Kors med flere tusen medlemmer og frivillige kunne skille medlemmer/frivillige med samme navn og samme fødselsdato som gjøres ved såkalt vask av adresselister opp mot andre offentlige registre.

Røde Kors er underlagt taushetsplikt. Røde Kors selger ikke personopplysninger til tredjepart.

Formidling av enkelte anonymserte opplysninger til samarbeidspartnere kan skje i forbindelse med medlemskommunikasjon, nyhetsbrev, oppropskampanjer og nødhjelpskampanjer.

Informasjonskapsler og analyseverktøy

Analyseverktøy og tredjepartsløsninger

Informasjonskapsler fra rodekors.no

Behandlingsansvar

Med behandlingsansvar mener vi den som primært har ansvar og plikter etter personopplysningsloven. Røde Kors er behandlingsansvarlig for personopplysningene.

Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig.

De fleste nettlesere er innstilt på å akseptere informasjonskapsler automatisk, men du kan selv velge å endre innstillingene slik at cookies ikke blir akseptert. Vær oppmerksom på at en del sider ikke vil fungere optimalt dersom du ikke aksepterer cookies.

Krypterte nettsider

All data du legger inn på rodekors.no blir sikret av en kryptert https forbindelse med de sterkeste tilgjnegelige krypterings algorytmer 
rodekors.no bruker godkjent kryptering på alle sider fra Comodo.

I enkelte situasjoner benytter Røde Kors elektronisk kommunikasjon, e-post/sms til medlemmer/frivillige/givere under forutsetning at du har gitt samtykke til dette.

Ansvar ved feil, mangler og tilgjengelighet

Røde Kors anser informasjonen på sine nettsider som pålitelige, men kan likevel ikke garantere at informasjonen til enhver tid er korrekt, fullstendig eller tilgjengelig. Røde Kors fraskriver seg således et hvert ansvar for feil, mangler og manglende tilgjengelighet på sidene. Røde Kors påtar seg heller ikke noe ansvar for det materiale som er utarbeidet eller publiseres av tredjepart selv om sidene våre inneholder lenker til andre nettsteder.

Personvernombud

Personvernombud for administrativ behandling av personopplysninger i Røde Kors er Charlotte Bayegan-Harlem

Ombudet kan nås via e-post: 
Charlotte Bayegan-Harlem

Personvernombudet skal bistå den som er ansvarlig for virksomhetens behandling av personopplysninger (behandlingsansvarlige) i arbeidet med å ivareta personvernet til alle medlemmer, frivillige, ansatte og givere.

PUBLISERT: 16.04.2018 SIST OPPDATERT: 16.04.2018

Kontakt Røde Kors kundeservice

22053500

kundeservice@rodekors.no