To unge menn smiler og holder en basketball Vis bildetekst
Foto: Røde Kors Ungdom

Kompis

Røde Kors Ungdom kobler unge flyktninger sammen med en kompis i deres lokalsamfunn.

Bli frivillig

Vi trenger alle en kompis. Røde Kors Ungdom ønsker å gi en mulighet, i form av en aktivitet, til alle ungdom i Norge som ønsker å få en kompis, og som ønsker å være en kompis for andre. Vi kobler unge bosatte flyktninger med ungdom i deres lokalsamfunn, og sammen skaper vi et mer inkluderende samfunn.

Hva er Kompis?

Kompis er en målrettet aktivitet for å sikre gode inkluderingsprosesser mellom bosatte enslige mindreårige flyktninger, flyktninger og ungdom i Norge mellom 13-30 år. De som ønsker å være kompis kobles sammen i grupper basert på alder og felles interesser. Sammen lærer de hverandre å kjenne, lærer språk og deltar i organiserte og uorganiserte aktiviteter.

Hva betyr det å være kompis?

  • Bruke tid sammen og bygge sosialt nettverk
  • Møte hverandre med åpenhet og respekt

Hva kan jeg forvente?

Kompisgruppene møtes minst 2 ganger i måneden, over et semester. De som deltar i Kompis følger Røde Kors' retningslinjer for aktiviteten.

Hvor bor du?

Akershus

Vestfold

Hedmark

Hordaland

Rogaland

Vest-Agder

Møre og Romsdal

Nordland

Nord-Trøndelag

Sør-Trøndelag

Ønsker du å bli kompis kan du melde deg som frivillig, kontakte Røde Kors der du bor eller selv starte aktivitet i ditt lokalsamfunn.

Rachel Therese Stølan
Rådgiver humanitære programmer, med ansvar for Kompis og inkludering av unge bosatte flyktninger
E-post
Rachel.Stolan@redcross.no
Mobil
941 40 914

Vi bruker informasjonskapsler til å forbedre din brukeropplevelse og for at vi skal forstå hvordan du bruker våre nettsider. Personvernregler