Fotballkompis-laget løper jublende mot kamera etter seier i Norway Cup Vis bildetekst
Foto: Sverre Ø. Eikill/Røde Kors

- Samhold og glede i Norway Cup

Fotballkompis vant stort på sjarm i verdens største fotballturnering for ungdom.

Fotballkompis hadde sin siste Norway Cup-kamp onsdag 2. august. Da hadde de fire kamper bak seg med vekslende hell, men mye samhold, latter og pur fotballglede.

Trener Rolf Choi Tenold er veldig fornøyd med innsatsen.
 
- Selv om vi gjerne skulle ha kommet lenger i turneringen er vi veldig stolte av alle ungdommene på Fotballkompis-laget, sier Tenold.
 
- De har vært fremragende ambassadører for hva Fotballkompis-prosjektet handler om - og har vist glede, samhold og fair play på banen så vel som utenfor.
 
Resultatene ble tap mot International FC (2-0), Melhus IL (5-1) og Felde TuS (5-0), men en imponerende og svært velfortjent 3-1-seier mot Skjoldar IL.
 
Røde Kors Ungdom og REMA 1000 er initiativtakere bak integreringsprosjektet som benytter fotball som metode. For mange unge flyktninger er det utfordrende å etablere seg i det norske samfunnet. «Fotballkompis», som er et prosjekt under Røde Kors Ungdoms Flyktningkompis, har som mål å integrere unge flyktninger gjennom likeverdige koblinger med norsk ungdom.
 
Et kamerateam har fulgt lagets vei mot Norway Cup gjennom våren. Her kan du se alle episodene!
 

 

 

 

 

 

Få skattefradrag på dine gaver og donasjoner Les mer om skattefradrag Lukk x

Vi bruker informasjonskapsler til å forbedre din brukeropplevelse og for at vi skal forstå hvordan du bruker våre nettsider. Personvernregler