To gutter foran flyktningleir en av de sitter i rullestol

Bli fadder

Hver dag blir barn rammet av krig, konflikt eller naturkatastrofer. Med din støtte kan vi gi mange av dem helsehjelp og rent vann. Sammen kan vi hjelpe disse barna – bli fadder.

Som fadder i Røde Kors gir du barn i nød en ny mulighet

Medisiner, rent vann og mat er mangelvaren rekke land. Derfor dør mange barn av underernæring eller sykdommer som er enkle å behandle. Som Røde Kors-fadder gir du barn muligheten til å vokse opp. Med riktig og rask helsehjelp redder vi mange barns liv.  

Over 4,2 milliarder mennesker mangler tilfredsstillende trygge sanitære forhold. I 2020 fikk over 528.000 mennesker forbedret tilgang til vann-og sanitæranlegg gjennom prosjekter fra Norges Røde Kors.

Liten gutt på feltsykehus
Ahmed (7 mnd) kom til feltsykehuset i Al Hol med feber og diaré. Mange av pasientene på feltsykehuset i Al Hol-leiren i Syria er underernært og har diaré. Seksti prosent av de som kommer til sykehuset er barn. Halvparten av alle pasientene er under fem år. Foto: ICRC

35 millioner barn på flukt

Mer enn 70 millioner mennesker er på flukt i verden. Halvparten er barn. De er redde, sultne og ofte alene. Røde Kors jobber på spreng for å gi nødhjelp og helsehjelp. Vær med på å redde liv og gi barn muligheten til en bedre fremtid – hver dag. 

I land hvor krigen herjer er utallige mennesker på flukt og lever på et minimum. De får ofte ikke helsehjelp fordi sykehusene er ute av drift. Barna rammes hardest.

Som Røde Kors-fadder bidrar du til at mødre og barn får helseoppfølging og hjelp mot underernæring. Du gir oss mulighet til å hjelpe familier på flukt og de som er skadet som følge av krig og konflikt. 

Gutt sitter i rullestol og smiler med det ene beinet i gips
Omar ble operert på feltsykehuset i Al Hol. Nå gleder seg til å fjerne gipsen så han kan leke med brødrene sine igjen. Foto: Mari Aftret Mørtvedt/ICRC

Visste du at..

  • 1 av 6 barn lever i krig og konflikt. Om de blir syke eller skadet, er legehjelp ofte langt unna eller sykehuset kan være ødelagt. Som fadder i Røde Kors bidrar du til at flere barn får livsviktig hjelp  
  • FN anslår at nesten 52 millioner barn kan dø før de fyller fem år 20192030. 
  • Røde Kors har lang og solid erfaring med nød- og helsehjelp.  
  • Vi bruker midlene på en effektiv måte og får hjelpen helt fram. 
  • Røde Kors kommer frem med hjelp der få eller ingen andre har mulighet.

Har du spørsmål til det å være fadder i Røde Kors?

Spørsmål og svar