Spørsmål og svar om det å være fadder

Det å være fadder er meningsfullt og betyr mye for mange barn verden rundt. Som fadder i Røde Kors kan du være trygg på at pengene brukes effektivt og der behovet til enhver tid er størst.

Hva innebærer det å være Røde Kors-fadder?

Som Røde Kors-fadder gir du et fast månedsbeløp til det internasjonale arbeidet til Røde Kors som er rettet mot barn og unge. Du hjelper mange barn, ikke ett enkelt.

Hvor bor barna jeg hjelper?

Din støtte brukes til å hjelpe barn og deres familier i blant annet Burundi, Guatemala, Pakistan, Sør-Sudan, Somalia og Syria. Med midler fra Røde Kors-faddere kan vi også starte prosjekter i andre land.

Hva går fadderpengene til?

Støtten fra faddere bidrar blant annet til å bedre barns helse, som å forebygge og bekjempe malaria, diaré og kolera. Faddere sørger for at barna kommer til sykehus og helseklinikker hvor de får behandling og medisiner. Din månedsstøtte gir familiene viktig utstyr som vannkanner, tepper og myggnett for å beskytte seg mot malaria. Røde Kors-faddere hjelper med rent vann og forbedrer hygieniske forhold for å unngå diare og kolera.

Kan jeg få et eget fadderbarn?

Som Røde Kors-fadder hjelpe du mange barn, ikke ett enkelt. Du bidrar til at det utvikles tiltak som også kan gjelde for en hel landsby, som å bygge brønner slik at alle får enkel tilgang til rent vann.

Hvordan får jeg informasjon?

Du får giverbrev tre ganger i året og SMS fra felt slik at du kan følge med på barnas hverdag og hvordan hjelpen virker.

 

Visste du at?

  • 1 av 12 barn i utviklingsland blir ikke fem år.  
  • 15 000 barn dør hver dag før de er 5 år. 
  • Hvert femte sekund blir et barn drevet på flukt. 
  • 2000 barn dør hver dag av diare.
  • 2700 dør hver dag dagen de blir født.
  • At du som fadder hjelper mange av disse barna til å overleve?

Vi bruker informasjonskapsler til å forbedre din brukeropplevelse og for at vi skal forstå hvordan du bruker våre nettsider. Personvernregler