300 000 kroner til besøkstjenesten

På årets mørkeste dag, 21. desember, har julekampanjen til Bonaventura resultert i 300 000,- til Røde Kors' besøkstjeneste.

Bonaventura har denne julen støttet Røde Kors' besøkstjeneste med 1 krone per solgte produkt. Kampanjen har vært godt synlig i alle dagligvarebutikker i Norge og har gitt god synlighet til besøkstjenesten.

Lyser opp for ensomme i Norge

Bonaventura har i to år hatt et godt samarbeid med Røde Kors. Sammen setter vi fokus på de som ikke er så heldige å ha noen å feire jul sammen med.

Gjennom våre produkter besitter vi en bred kommunikasjonsflate, som vi ønsker å bruke til å rette oppmerksomhet mot Røde Kors sitt arbeid mot ensomhet.

Jon Warset, administrerende direktør i Bonaventura.

Julen er en fin anledning for oss alle til å forsøke å bidra, og gjøre noe for andre. Bonaventura ønsker derfor sammen med Røde Kors å bidra til vennskap, samhold og kjærlighet i julen gjennom å støtte Røde Kors besøkstjeneste.

Jeg føler meg ikke ensom. Men jeg vet jo at jeg er alene og det hadde vært helt fryktelig om jeg ikke fikk besøk.

Astrid 92 år

- Vi i Røde Kors er veldig stolte av samarbeidet med Bonaventura, sier Einar Grøndalen, seniorrådgiver for omsorgsfag i Røde Kors. Røde Kors jobber hver dag for å bekjempe ensomhet og inkludere flere i fellesskapet.

- Takket være samarbeidet med Bonaventura kan vi nå hjelpe enda flere av dem som er ensomme, både gjennom å rekruttere flere besøksvenner som kan besøke mennesker som har stor glede av å få besøk og gjennom å legge til rette for flere åpne, sosiale og inkluderende julearrangementer i lokalsamfunnet, sier Grøndalen.

Denne julen vil Røde Kors gjennomføre mange arrangementer og aktiviteter i forbindelse med julehøytiden. Frivillige vil dra på besøk til sykehjem, omsorgsboliger, fengsler og asylmottak for å skape julestemning, dele ut julegaver, blomster, kransekaker og matesker. Arrangementene spenner fra julaftensarrangement, julebord og julegrantenning til konserter, grøtfester og nyttårsfester.

Julaften for eldre og ensomme i Haugesund

En av lokalforeningen som får stor glede av bidraget fra Bonaventura er Haugesund Røde Kors. For 39 år på rad arrangerer de julaften for eldre og enslige i Haugesund.

Her møtes eldre og enslige som ikke har andre å feire jul sammen med til tradisjonell norsk jul sammen med Røde Kors frivillige. Det blir julemat, julesang rundt juletreet, nisse og underholdning. Arrangementet er et svært kjærkomment tilbud til de mange eldre og enslige  i Haugesund som ikke har noen å feire jul med.