Canon

Canon er en mangeårig støttespiller for Røde Kors over hele Europa gjennom sitt veldedighetsfond, og i Norge støtter Canon ulike aktiviteter for barn og ungdom.

Canon er en av verdens ledende leverandør av digitale produkter for bildebehandling og løsninger til både hjem og kontor. Canon støtter Ressurssentrene i Oslo som er et lavterskeltilbud med ulike aktiviteter for ungdom. Her får ungdom tilbud om blant annet leksehjelp, gatemegling, jentekveld, arbeidstrening, idrettsgrupper, fokus på egen fremtid, DJ-skole, medialab, eller det kan bare en enkel møteplass for ungdom.

Hvert år arrangerer Canon en samlingskveld der de inviterer ungdommer fra Ressurssentrene i Oslo til en VIP-opplevelse på Ullevål Stadion med både fotballkamp og konkurranser.

Canon lar julen være #selfieless

Julen 2016 har Canon en stor europeisk julekampanje for å få folk til å gjøre noe hyggelig for andre og la julen være #selfieless. Som en del av kampanjen donerer Canon en million euro til Røde Kors over hele Europa.  

#Selfieless-kampanjen foregår i sosiale medier hvor de som deltar i kampanjen gjør noe hyggelig for en annen person, dokumenterer med et bilde i sosiale medier (uten å være med på bildet selv!) med emneknaggen #selfieless og utfordrer tre venner til å gjøre det samme. Slik ønsker Canon å fremme et budskap om å være mer opptatt av andre enn seg selv – spesielt i julehøytiden. 

Responsen på kampanjen så langt er veldig god. Vi liker selvsagt 'selfies' her hos oss, men det er tydelig at budskapet om å vende oppmerksomheten bort fra seg selv i høytiden treffer mange. Vi er veldig glade for at vi som en del av kampanjen får mulighet til å støtte aktiviteter for barn og unge i Norge gjennom Røde Kors

Tonje Angell i Canon Norge

Den hyggelige handlingen som #selfieless oppfordrer til kan være hva som helst for hvem som helst: Gi bort bøker du har lest, hjelp en venn med å flytte, plukk søppel i nabolaget eller gi blod.