DNB

DNB har vært hovedsamarbeidspartner til Røde Kors siden 2010. Fokuset er på nasjonale aktiviteter, med økonomiforståelse som en viktig bærebjelke i samarbeidet.

For veldig mange brukere av Røde Kors aktiviteter er stabil økonomi et mål men også en forutsetning for å lykkes. Frivillige i DNB holder et skreddersydd kurs i personlig økonomi for brukere av diverse Røde Kors aktiviteter: Nettverk etter soning, kvinnekafeer, aktiviteter for minoritetsbefolkningen, SAFIR - en sosial møteplass for personer som ønsker å etablere en rusfri tilværelse, osv. Fra starten av samarbeidet har over 1300 personer fått opplæring i daglig bank og sparing.

Banken oppfordrer også sine ansatte til å bli frivillige i Røde Kors gjennom Frivillighetsbanken , en intranettside hvor DNB ansatte kan lese mer om Røde Kors aktiviteter og melde seg som frivillige. Hundrevis av våre brukere og frivillige får samtidig mulighet til kulturopplevelser i Oslo og Bergen gjennom DNB sine sponsoravtaler med Det Norske Opera og Ballett, Nationaltheatret og DNS.

De mange mulighetene for lokalt engasjement gjør samarbeidet med DNB spennende. Aktiviteter som Åpen bakke og Hjertebank engasjerer DNB ansatte og våre frivillige/brukere over hele landet.

DNB har også etablert Røde kors MasterCard og gir 1 % av all omsetning på kortet til Røde Kors sitt arbeid i inn og utland.