Fagmøbler

Fagmøbler feirer 20 år med å samarbeide med Røde Kors. Til nå har samarbeidet resultert i over 2,5 millioner kroner til Røde Kors.

Fagmøbler har i 2016 valgt å ikke bare feire seg selv og kundene sine, men også å hjelpe andre som trenger det, i forbindelse med 20-årsjublieet sitt. Derfor dedikerer Fagmøbler en halv prosent av omsetningen sin i 2016 til Røde Kors. Pengene går til å hjelpe mennesker rammet av krig og konflikt.

Vi ønsket å bruke 20-årsjublieet vårt til å redde liv og gi hjelp til de som trenger det mest. Vi kom raskt frem til at det var Røde Kors vi ville samarbeide med. Røde Kors er en stor og seriøs organisasjon hvor vi vet at midlene kommer frem, og valget ble derfor enkelt.

Roy Seime, daglig leder i Fagmøbler

Samarbeidet med Fagmøbler bidrar til at flere mennesker får tilgang til medisiner, helsehjelp, rent vann og mat. Ett av disse områdene er Afghanistan. Her jobber Røde Kors kontinuerlig med å gi livsnødvendig helsehjelp. 1,2 millioner afghanere er på flukt i eget land, og nesten halvparten av befolkningen mangler tilgang til helsetilbud.

Sadia er blant barna som får besøk av mobile helseteam fra Røde Halvmåne i Afghanistan. Foto: Mari A. Mørtvedt/Norwegian Red Cross

Sadia får hjelp av Røde Kors

Sadia (5) går i 7. klasse på skolen i Afghanistan. I landsbyen hennes er mobile helseteam til stede. Afghanistan Røde Halvmåne reiser rundt med helseteamene til ulike landsbyer for å kunne tilby livsnødvendige helsetjenester. Et helseteam består av en lege, en jordmor, en sykepleier, en farmasøyt og en sjåfør. I alt er det 30 mobile helseteam rundt omkring i Afghanistan, og i 2015 behandlet helseklinikkene 671 516 pasienter.

Røde Kors og Fagmøbler

12. september 2016

To millioner til ofrene for krig og konflikt!

Samarbeidet passerer andre milepæl - to millioner kroner til ofrene for krig og konflikt.

8. august 2016

Halvveis til målet

Fagmøbler passerer 1,5 millioner kroner - som er halvveis til å nå målet i 2016 på 3 millioner.

26. mai 2016

Én million nådd!

Samarbeidet passerer første milepæl - én million kroner til ofrene for krig og konflikt.

1. januar 2016

Inngår samarbeid

Røde Kors og Fagmøbler inngår samarbeid. En halv prosent av Fagmøblers omsetning i 2016 skal gå til sivile ofre for krig og konflikt.

Viktige midler

Samarbeidet med Fagmøbler bidrar til at flere mennesker får tilgang til medisiner, helsehjelp, rent vann og mat. Behovene er enorme, så hvert bidrag er livsviktig. Målet er at samarbeidet skal nå tre millioner kroner innen utgangen av 2016.  De to millioner kronene som til nå har kommet inn, utgjør allerede store, viktige forskjeller.

Slik bruker Røde Kors pengene

  • For 25 kroner blir 24 barn behandlet for alvorlig lungebetennelse med antibiotika i Afghanistan.   
  • For 250 kroner får en syrisk familie på fire mat i en måned.
  • For 1000 kroner utstyres en mobil helseklinikk i Myanmar med medesinsk utstyr i en uke.
  • For 1000 kroner bidrar man med to fotproteser i Somaila.
  • En mobil helseklinikk for syriske flyktninger i Libanon koster mellom 700 000 og 1 000 000 kroner, alt etter innhold og hvor den er. Inkludert i denne prisen er kostnader relatert til ansatte, medisiner, utstyr, bygningsmasse og logistikk for drift i ett år. En slik mobil helseklinikk når rundt 20 000 mennesker.

Dette samarbeidet har vært givende for oss på alle måter og vi er utrolig glade for at vi i år samarbeider med Røde Kors. Jeg vil derfor oppfordre andre bedrifter til å gjøre noe lignende. Vi har også fått veldig mange positive tilbakemeldinger fra kunder som er glade for at vi har et slikt samarbeid med Røde Kors, avslutter Seime

President i Røde Kors, Sven Mollekleiv, er imponert over at Fagmøbler bruker sitt 20-års jubileum til å være med å redde liv og gi helsehjelp til noen av de mest sårbare i verden.

«Det at Fagmøbler bruker sitt 20-årsjubileum til å være med på å redde liv og gi mennesker verdige liv imponerer meg stort. Jeg har selv sett hvor ødeleggende krig kan være. Jeg er utrolig stolt over at vi sammen med Fagmøbler kan gjøre en viktig forskjell.»

Sven Mollekleiv, president i Røde Kors

Les mer om samarbeidet her: https://fagmobler.no/rode-kors/2-millioner-ndd