Toppbilde Sadia

Fagmøbler

Fagmøbler feirer 20 år med å samarbeide med Røde Kors. Samarbeidet har resultert i 3 millioner kroner til Røde Kors' humanitære arbeid.

Fagmøbler har i hele 2016 dedikert en halv prosent av omsetningen til ofrene for krig og konflikt.  Det betyr at også du har bidratt med livsviktig hjelp til ofrene for krig og konflikt når du har handlet hos Fagmøbler. 

- Vi valgte å samarbeide med Røde Kors, som gjør et imponerende arbeid for mennesker i kritiske situasjoner. Over 65 millioner er i dag på flukt fra krig, sult og fattigdom, og verden trenger sympati, omsorg og vennskap mer enn noen gang. Derfor føles det godt å konstatere at vi sammen har nådd målet om å samle 3 millioner kroner til Røde Kors-programmet «Ofrene for krig og konflikt», sier Roy Seime, daglig leder i Fagmøbler.

President i Røde Kors, Sven Mollekleiv, er imponert over at Fagmøbler bruker sitt 20-års jubileum til å være med å redde liv og gi helsehjelp til noen av de mest sårbare i verden.

«Det at Fagmøbler bruker sitt 20-årsjubileum til å være med på å redde liv og gi mennesker verdige liv imponerer meg stort. Jeg har selv sett hvor ødeleggende krig kan være. Jeg er utrolig stolt over at vi sammen med Fagmøbler kan gjøre en viktig forskjell.»

Sven Mollekleiv, president i Røde Kors

Viktige midler

Samarbeidet med Fagmøbler bidrar til at flere mennesker får tilgang til mat, medisiner, helsehjelp og rent vann i flere krigsherjede områder. Bidraget på 3 millioner kroner går til seks geografiske områder hvor krig, konflikt eller vold herjer og behovene er enorme. Ett av disse områdene er det krigsrammede Syria hvor 13,5 millioner mennesker nå trenger nødhjelp. Av disse er 6 millioner barn.

Syria_matesker_590_Bedrift
Syria Røde Halvmåne deler ut matesker mat til 3,5-4 millioner syrere hver måned, som består av ris, sukker, olje, bønner, tunfisk, bulgur, linser, tomatpasta og te. Foto: Ibrahim Malla/Røde Kors.

– Vi er stolte av å samarbeide med Røde Kors og bidra til det positive og viktige arbeidet de gjør i krigsrammede områder. Det føles godt å ha nådd målet på 3 millioner kroner, sier Seime.

Røde Kors og Fagmøbler

17. desember 2016

Markering i alle Fagmøblers butikker

Gleden er stor over at målet er nådd og Fagmøbler markerer milepælen i alle sine butikker lørdag 17. desember, med kaffe, te og småkaker inspirert av syrisk gjestfrihet

12. desember 2016

Når målet på 3 millioner kroner!

Fagmøbler når målet om 3 millioner kroner til Røde Kors' humnitære arbeid. Midlene går til å hjelpe mennesker rammet av krig og konflikt.

23. oktober 2016

TV-aksjonen 2016

Fagmøbler bidrar med yttereligere 142 373 kroner til Røde Kors humanitære arbeid gjennom årets TV-aksjon. I tilegg når jubilumssamarbeidet 2,5 millioner kroner.

12. september 2016

To millioner til ofrene for krig og konflikt!

Samarbeidet passerer andre milepæl - to millioner kroner til ofrene for krig og konflikt.

8. august 2016

Halvveis til målet

Fagmøbler passerer 1,5 millioner kroner - som er halvveis til å nå målet i 2016 på 3 millioner.

26. mai 2016

Én million nådd!

Samarbeidet passerer første milepæl - én million kroner til ofrene for krig og konflikt.

1. januar 2016

Inngår samarbeid

Røde Kors og Fagmøbler inngår samarbeid. En halv prosent av Fagmøblers omsetning i 2016 skal gå til Røde Kors' humanitære arbeid for ofre for krig og konflikt.

Les mer om samarbeidet på Fagmøblers nettsider

Slik bruker Røde Kors pengene

  • For 25 kroner blir 24 barn behandlet for alvorlig lungebetennelse med antibiotika i Afghanistan.   
  • For 250 kroner får en syrisk familie på fire mat i en måned.
  • For 1000 kroner utstyres en mobil helseklinikk i Myanmar med medesinsk utstyr i en uke.
  • For 1000 kroner bidrar man med to fotproteser i Somaila.
  • En mobil helseklinikk for syriske flyktninger i Libanon koster mellom 700 000 og 1 000 000 kroner, alt etter innhold og hvor den er. Inkludert i denne prisen er kostnader relatert til ansatte, medisiner, utstyr, bygningsmasse og logistikk for drift i ett år. En slik mobil helseklinikk når rundt 20 000 mennesker.