MENTOR

MøllerGruppen og Røde Kors har gått sammen om et mentorprosjekt for ungdom som trenger en likesinnet motivator, inspirator eller en god lytter.

Dyveke Sundsbak (16) forteller hva mentorprosjektet har betydd for henne.

- Siden jeg skulle få hjelp med matte som jeg hatet før, og MENTOR virket som et morsomt prosjekt, så ville jeg prøve det, sier Dyveke Sundsbak. - Da jeg fikk tilbake matteprøven, og fikk et godt resultat ble jeg kjempeglad, sier hun.

Mentorer

Det er en kald søndag ettermiddag. Utenfor Saga Kino står Røde Kors-frivillig Thanuya Sivanantharajah fra mentorprosjektet og venter på Dyveke. Planen for ettermiddagen er ennå ikke bestemt, de tar det som det kommer.

- Er det noen morsomme filmer som går? spør Dyveke.

Sammen sjekker de ut kinoprogrammet for kvelden. Når de delvis har bestemt seg, beveger de seg mot Klingenberg kino.

- Er filmen Det helt nye testamentet morsom? spør 16-åringen billettselgeren bak kassa.

Prosjekt for ungdommer

MENTOR er et pilotprosjekt i samarbeid med Røde Kors og MøllerGruppen, for ungdom mellom 13 og 19 år, og frivillige mentorer over 22 år.

Det er for ungdom som ønsker en inspirator, en veileder, eller en som kan lytte til deres egne ønsker, interesser og behov. MENTOR gir ungdom mulighet til å videreutvikle sine ressurser og egenskaper på egne premisser.

Mentor og ungdommen legger opp sitt eget løp, og bestemmer seg for hva de skal bruke timene til ut i fra ungdommens ønsker. De møtes opptil seks timer i uka gjennom ett år.

I juni 2015 ble 20 ungdommer presentert for sine respektive mentorer. Tilbakemeldingene fra ungdommene, og mentorene så langt er veldig gode. Nå jobbes det med å rekruttere nye ungdommer og mentorer til prosjektet.

- Selve kontakten mellom meg og Dyveke har vart i seks måneder nå, sier Thanuya. Det er jo et pilotprosjekt, så vi er prøvekaninene som har det gøy.

Når de kommer i snakk om at mentoråret ender i mai, synes de det er trist begge to.

- Du er jo som en storesøster for meg, sier Dyveke til mentoren sin. Det er kult at vi har en del ting felles, og at du har livserfaring.

Match med likesinede

- Jeg og Thanya spiller fiolin, og jeg tror at det var det som var avgjørende for at vi ble matchet, sier 16-åringen.

En eldre voksenperson som skulle fortelle hva Dyveke måtte gjøre i fremtiden for å lykkes, var en av de første tankene som slo henne da hun fikk vite om MENTOR. Det hadde hun ikke giddet, poengterer hun.

- Jeg vil jo ikke ha en ekstramamma som forteller meg om hvilken vei jeg må ta videre i livet. Derimot ønsker jeg en som jeg kan lufte tankene mine med, fortsetter Dyveke.

Enten ungdommen vil bygge nettverk, få hjelp til å søke skole, jobbe som frivillig, eller få leksehjelp så er kontakten mellom mentor og ungdom det viktigste.

De blir matchet basert på blant annet interesser.

Som en blind-date

-Det var som en blind-date, sier mentoren når hun forklarer hvordan det var første gangen de møttes.

Over en matbit ble de bedre kjent, og lagde en ramme for hvordan det skulle legge opp mentorløypen fremover i tid.

De to første månedene var fokuset på gjensidig relasjonsbygging og tillit.

Deler erfaring og interesser

Dyveke tar med seg de tipsene hun har fått fra Thanuya, som for eksempel å spare til boliglån. At mentoren deler sin livserfaring, er hun takknemlig for.

-Jeg hadde nesten glemt hvordan det var å være 16 år igjen, sier Thanuya. Det har vært som om jeg ble kjent med meg selv igjen, men fra et annet perspektiv.

Enten om det er interessen for sminke, eller samfunnsengasjementet for eldre mennesker så liker begge å dele både erfaringer og interesser med hverandre.

Samfunnsengasjert samarbeid

- Jeg synes det er flott at en så stor bedrift som MøllerGruppen viser samfunnsengasjement og et ønske om å bidra, sier Marte Skjerping prosjektleder for MENTOR og ansatt i Røde Kors.

MøllerGruppen bidrar til mentorprosjektet økonomisk, med sin kompetanse og sitt nettverk, og rekrutterer frivillige mentorer internt gjennom sitt lederkandidatprogram, og fra selskapet for øvrig.

- For oss er det viktig å ta et samfunnsansvar, sier direktør for konserninformasjon og samfunnsansvar Paul Hegna i MøllerGruppen. MENTOR er et spennende og viktig prosjekt hvor vi fanger opp ungdom som står i fare for å falle ut av skolen.

Vi har gode voksenressurser som er med på å gi unge mennesker støtte, derfor vet vi at mentorprosjektet fungerer godt.

Ungdom i arbeidspraksis

Før jul fikk også MENTOR sin første ungdom i arbeidspraksis hos Møller Bil. Hegna forteller at de er sterkt engasjert når det kommer til å utdanne mennesker i egen organisasjon, blant annet gjennom Møller Bil skolen.

- Vi så en mulighet til å gi en ungdom praksis hos oss fordi det er ekstra hyggelig når vi sammen skaper noe, sier Hegna

Det å være mentor har også bidratt til en positivt stemning internt i MøllerGruppen, og som en viktig livserfaring for medarbeideren.

- Vi er stolte av dette prosjektet, av medarbeiderne våre som engasjerer seg, av et godt samarbeid med Røde Kors, men først og fremst fordi dette virkelig betyr noe positivt for de ungdommene som står i fare for å falle fra i skoleløpet og trenger en god voksenperson i livet sitt, avslutter Hegna

Klokken tikker og hvorvidt forventningene om den svarte komedien var morsom nok for 16-åringen får vi ikke vite. Derimot fikk latteren til Dyveke og Thanya smilende cafégjester til å snu seg, både en, to og tre ganger i løpet av ettermiddagen.