Bilde av alle spillerne på fotballlaget fotballkompis

REMA1000

REMA1000 har i samarbeid med Streetfootball Norway og Røde Kors Ungdom startet et fotballprosjekt for ungdom bosatt i Oslo og Akershus, underlagt Røde Kors Ungdoms Flyktningkompisprosjekt.

For mange flyktninger er det utfordrende å etablere seg i det norske samfunnet.

I samarbeid med REMA 1000 og Streetfootball Norway har Røde Kors Ungdom startet  "Fotballkompis", et prosjekt som har som mål å integrere unge flyktninger gjennom likeverdige koblinger med norsk ungdom. Gjennom Fotballkompis tilbys en sosial møteplass med ukentlige fotballtreninger, ulike kurs gjennom Norges Fotballforbund og på sikt praksis- og jobbmuligheter i REMA 1000-systemet.

I REMA 1000 ønsker vi å være en bidragsyter i det viktige integreringsarbeidet. Fotball har et universelt språk som bringer folk sammen på tvers av kultur og landegrenser og vi er stolte av å kunne bidra i dette prosjektet.

Vidar Riseth, sponsorsjef i REMA 1000.

50 ungdommer har siden februar møttes en dag i uka for fotballtrening. Streetfotball Norway, som i mange år har samarbeidet med REMA 1000, følger opp laget sportslig. Trenerteamet er Rolf Choi Tenold og tidligere landslagsspiller Erik «Myggen» Mykland. Tenold forteller at tilbudet har vært svært populært. 

-Vi kunne startet ti lag hvis vil hadde hatt kapasiteten til det. I første omgang har vi startet to lag der et deltar i Norway Cup. Samholdet i laget er svært godt og vi ser frem til årets høydepunkt, sier Tenold.

Bilde 600 Fotballkompis trenere
Trenerteamet Rolf Choi Tenold og Erik "Myggen" Mykland følger spent med på kampen mellom Fotballkompis og Melhus IL.

Sammen med Røde Kors Ungdom har ungdommene i Fotballkompis også hatt det sosialt utenfor fotballbanen.

-For Røde Kors Ungdom er det fantastisk å se det engasjementet og det drivet som er i Fotballkompis, både hos ungdommene og trenerne. Det er mye latter og glede og vi kan se at vennskap har oppstått, sier Trine Munkvold Lindset, nasjonal prosjektkoordinator før Flyktningkompis i Røde Kors Ungdom.

 - Jeg er med i Fotballkompis for å bli kjent med nye mennesker, møte venner og vinne Norway Cup, sier Nahom (17) fra Eritrea. Den unge høyrebacken har vært i Norge i ett og et halvt år og er takknemlig for nettverket prosjektet har gitt ham. Lagkamerat Abdul er enig.

- Det er fint å ha et fotballprosjekt som er litt mer lavterskel. Det er dyrt å drive med idrett og det er ikke alle som har råd, mener Abdul (17) fra Oslo.