TINE

TINE har vært hovedsamarbeidspartner til Røde Kors siden 2003. Fokuset er på Røde Kors hjelpekorps, samt ernæringsutfordringer nasjonalt og internasjonalt.

I Norge er samarbeidet konsentrert rundt Røde Kors Hjelpekorps samt Røde Kors-aktiviteter som setter søkelyset på ernæringsutfordringen hos ulike deler av befolkningen.

Siden 2011 har Røde Kors og TINE arrangert kostholds kurs for ulike minoritetsgrupper. TINE-ansatte med ernæringskompetanse har vært til stede på Røde Kors sine aktiviteter i Oslo, Bergen og Trondheim. Her møtes kvinner og menn med minoritetsbakgrunn, og sammen har de skapt dialog omkring kosthold og helse.

TINE støtter også «Til Topps», Norges sprekeste integreringsarrangement der det frivillige og flerkulturelle Norge går sammen til Galdhøpiggen.

TINE har også engasjert seg internasjonalt. Siden 2009 har de støttet Røde Kors sitt prosjekt i Rwanda hvor de har bidratt med midler og kompetanse for å effektivisere matproduksjon i provinsene Mbero og Muhero i Rwanda.

-Vi er stolte over å støtte Røde Kors viktige arbeid og kaller samarbeidet «Overskudd til å hjelpe». Samarbeidet er med på å skape forståelse og inspirasjon til ansatte og TINEs eiere om selv å engasjere seg i frivillig humanitært arbeid – sier Bjørn Malm, leder for samfunnsansvar i TINE.