Sykepleier med gutt på fanget

Redd liv - gi nødhjelp

En hel verden kjemper nå mot korona. For mange er livet en kamp fra før. De som har minst, rammes hardest. Du kan bidra til at flere får livsviktig hjelp.

Bli med på kampen mot korona

Se for deg at du aldri har nok mat til barna dine. At du ikke har rent vann eller såpe. Ikke tilgang til legehjelp. Så rammer koronaviruset livet ditt. I mange land kommer dette på toppen av utallige utfordringer folk allerede har. Prisene på mat øker, inntektene forsvinner, samfunnet lammes.

Liten jente fra Kenya på år står på en vekt
Nanuli (3) bor i en nomadelandsby i ørkenen nord i Kenya. Moren strever med å skaffe nok mat og vann. Nærmeste helsesenter er milevis unna. Koronaviruset sprer seg raskt i Afrika og kommer på toppen av en allerede krevende livssituasjon for mange. Foto: Camilla G. Thommessen/Røde Kors

Røde Kors er til stede over hele verden med helse- og nødhjelpsarbeid. Hjelpen er viktigere enn noen gang.

I Bangladesh ligger verdens største flyktningleir

Nylig ble det første tilfellet av korona bekreftet i verdens største flyktningleir, Cox Bazar i Bangladesh. Her bor det minst 900 000 mennesker tett i tett. Sosial distansering og hyppig håndvask er umulig.

Røde Kors internasjonalt er i leiren og deler ut hygieneprodukter og munnbind til de mest sårbare. Røde Kors driver 18 helseklinikker i leiren og jobber nå med å bygge isolasjons- og behandlingsfasiliteter for koronapasienter.

Forholdene i leiren og koronatiltak som nå innføres: 

Du kan bidra til å begrense smitte og redde liv. Tusen takk for din gave. Den nytter. 

Dette kan pengene gå til:

  • 400 kr: Hygieneartikler til en familie i tre måneder
  • 225 kr: 25 beskyttelsesmasker
  • 200 kr: 100 engangshansker
To damer i røde klær og ansiktsmasker går på gaten
Frivillige i Italia Røde Kors leverer medisiner hjemme hos de som er sårbare ovenfor koronaviruset, og sitter i selvpålagt isolasjon. Foto: Adriano Valentini/Italia Røde Kors

Røde Kors hjelper i noen av verdens mest sårbare områder

I land som Syria, Jemen og Irak er mange avhengige av nødhjelp etter flere år med krig og konflikt. Mange er skadet og syke, og det er stor mangel på helsehjelp og rent vann. Koronaviruset kommer på toppen av en allerede kritisk livssituasjon.

Liten jente står alene foran telt i flyktningleir i Syria
Nour (5) bor med mammaen sin i et telt i Al Hol-leiren i Syria. Moren har skadet beinet og har vanskelig for bevege seg, så Nour hjelper til med å holde det rent i teltet og hente vann. – Hun er ei glad og hjelpsom jente. Hun er alt jeg har, sier moren. Foto: Mari Aftret Mørtvedt/ICRC

Din gave bidrar til å hjelpe de mest sårbare, hindre smitte og redde liv. Slik jobber Røde Kors mot korona internasjonalt.

Liten gutt med krykke i Syria
Khatab (8) har levd i krig hele livet. Den hardt rammede befolkningen i Syria står nå overfor en ny fare – koronaviruset. Du kan bidra med helse- og nødhjelp – gi en gave nå. Foto: Olav A. Saltbones/Røde Kors

Raskt til stede ved naturkatastrofer, krig og konflikt

Det skjer når man minst venter det. På minutter endres livet til tusenvis av mennesker fordi en tsunami skyller inn over land, jordskjelv og flom legger liv grus, epidemier sprer seg. Røde Kors er til stede over hele verden og bidrar alltid raskt med nødhjelp og helsehjelp.