Sykepleier med gutt på fanget

Redd liv – gi nødhjelp

Behovet for livsviktig hjelp er stort i mange kriserammede land. Du kan bidra ved å gi en gave i dag.

Stort behov for nødhjelp

De som har minst, rammes hardest. Alltid. I koronapandemien, i krig og kriser, når tørken ødelegger avlingene og maten uteblir, og når syklonen raserer byer og hjem.
 
Liten jente bærer eske fra Syriske Røde Halvmåne
Etter ti år med krig i Syria har mange familier brukt opp reservene sine for å overleve. Små økninger i priser for grunnleggende matvarer som brød, eller mangel på tilgang på helsehjelp får store konsekvenser. Foto: Syriske Røde Halvmåne.

Røde Kors er til stede over hele verden med helse- og nødhjelpsarbeid. Hjelpen er viktigere enn noen gang.

Frivillig på huk med to barn foran flyktningleir
Ved å gi støtte nødhjelpsarbeidet gir du barn muligheten til å vokse opp. Med riktig og rask helsehjelp redder vi mange barns liv. Foto: Libanon Røde Kors.

Dette kan pengene gå til:

  • 400 kr: Hygieneartikler til en familie i tre måneder
  • 225 kr: 25 beskyttelsesmasker
  • 200 kr: 100 engangshansker
Liten jente fra Kenya på år står på en vekt
Nanuli (3) bor i en nomadelandsby i ørkenen nord i Kenya. Moren strever med å skaffe nok mat og vann. Nærmeste helsesenter er milevis unna. Foto: Camilla G. Thommessen/Røde Kors

Røde Kors hjelper i noen av verdens mest sårbare områder

I land som Syria, Jemen og Irak er mange avhengige av nødhjelp etter flere år med krig og konflikt. Mange er skadet og syke, og det er stor mangel på helsehjelp og rent vann. Koronaviruset kommer på toppen av en allerede kritisk livssituasjon.

Liten jente står alene foran telt i flyktningleir i Syria
Nour (5) bor med mammaen sin i et telt i Al Hol-leiren i Syria. Moren har skadet beinet og har vanskelig for bevege seg, så Nour hjelper til med å holde det rent i teltet og hente vann. – Hun er ei glad og hjelpsom jente. Hun er alt jeg har, sier moren. Foto: Mari Aftret Mørtvedt/ICRC

Din gave bidrar til å hjelpe de mest sårbare, hindre smitte og redde liv. Slik jobber Røde Kors mot korona internasjonalt.

Raskt til stede ved naturkatastrofer, krig og konflikt

Det skjer når man minst venter det. På minutter endres livet til tusenvis av mennesker fordi en tsunami skyller inn over land, jordskjelv og flom legger liv grus, epidemier sprer seg. Røde Kors er til stede over hele verden og bidrar alltid raskt med nødhjelp og helsehjelp.