Barn sitter i leirhytte Vis bildetekst
Foto: Meer Abdullah Rasikh/Afghanistan Røde Halvmåne (juni 2021)

Redd liv – gi nødhjelp

Røde Kors arbeider i områder andre ikke har tilgang til, som i Afghanistan hvor vi bistår med helse- og nødhjelp. Støtt vårt nødhjelpsarbeid slik at vi kan være der for flere.

Dramatisk situasjon i Afghanistan

Behovet for livsviktig hjelp er stort i Afghanistan. Barn og familier hadde det vanskelig også før kampene de siste ukene.

18 millioner trenger hjelp, og halvparten av alle barn under fem år står i fare for å bli underernærte. Røde Kors fortsetter helse- og nødhjelpen i hele landet og bidrar til å redde mange liv.

Behovet for nødhjelp er stort

De som har minst, rammes hardest. Alltid. I koronapandemien, i krig og kriser, når tørken ødelegger avlingene og maten uteblir, og når syklonen raserer byer og hjem.
 

Røde Kors er til stede over hele verden med helse- og nødhjelpsarbeid. Hjelpen er viktigere enn noen gang.

Frivillig på huk med to barn foran flyktningleir
Ved å gi støtte nødhjelpsarbeidet gir du barn muligheten til å vokse opp. Med riktig og rask helsehjelp redder vi mange barns liv. Foto: Libanon Røde Kors.

Din gave bidrar til nød- og helsehjelp i land rammet av krig og konflikt, både nå og i tiden fremover. Gjennom din støtte kan vi være til stede for de som trenger det mest.

Dette kan pengene gå til:

  • 500 kr: Protese til en som er skadet
  • 250 kr: Hygienepakke med såpe etc. til 3 familier
  • 150 kr: Helsehjelp til 3 barn, som medisiner og bandasje
  • 1800 kr: Telt som rommer en familie på 5
Liten jente fra Kenya på år står på en vekt
Nanuli (3) bor i en nomadelandsby i ørkenen nord i Kenya. Moren strever med å skaffe nok mat og vann. Nærmeste helsesenter er milevis unna. Foto: Camilla G. Thommessen/Røde Kors

Røde Kors hjelper i noen av verdens mest sårbare områder

I land som Syria, Jemen og Irak er mange avhengige av nødhjelp etter flere år med krig og konflikt. Mange er skadet og syke, og det er stor mangel på helsehjelp og rent vann. Koronaviruset kommer på toppen av en allerede kritisk livssituasjon.

Liten jente står alene foran telt i flyktningleir i Syria
Nour (5) bor med mammaen sin i et telt i Al Hol-leiren i Syria. Moren har skadet beinet og har vanskelig for bevege seg, så Nour hjelper til med å holde det rent i teltet og hente vann. – Hun er ei glad og hjelpsom jente. Hun er alt jeg har, sier moren. Foto: Mari Aftret Mørtvedt/ICRC

Din gave bidrar til å hjelpe de mest sårbare, hindre smitte og redde liv. Slik jobber Røde Kors mot korona internasjonalt.

Raskt til stede ved naturkatastrofer, krig og konflikt

Det skjer når man minst venter det. På minutter endres livet til tusenvis av mennesker fordi en tsunami skyller inn over land, jordskjelv og flom legger liv grus, epidemier sprer seg. Røde Kors er til stede over hele verden og bidrar alltid raskt med nødhjelp og helsehjelp.