Gutt ser alvorlig inn i kamera Vis bildetekst
Rahi (11) mistet det kjæreste han hadde – mamma og pappa. Han savner dem hver dag. Rahi måtte flykte for livet fra Myanmar og bor nå i verdens største flyktningleir i Bangladesh. Foto: Mohammad Rakibul Hasan/Røde Kors

Gi en gave som gleder flere

Overgrep, sult og kulde er hverdagen til mange barn som lever i krig og konflikt. Med årets viktigste julegave hjelper du barna som trenger det mest.

Du kan også gi en gave ved å sende SMS med kodeord JUL til 2272 (350 kr) eller vippse til 2272 (valgfritt beløp).

Din hjelp er uvurderlig

Barna i krig og kriser roper stille om hjelp. Det er kritisk mangel på helsehjelp, mat og vann mange steder. Bak hvert eneste underernærte barn står en familie som kjemper for livet. 

Med julens viktigste gave gir du barn muligheten til å overleve og vokse opp i land som Afghanistan, Jemen og Syria. Takket være deg kan Røde Kors være til stede med hjelpen de så sårt trenger. 

Såret barn trenger legehjelp
Mange barn er skadet og bærer på opplevelser ingen barn skal ha. Med din støtte kan vi hjelpe flere. Foto: Maria Korkunc/Røde Kors

Eksempler på hva din gave kan gå til:

Priseksempler på hva pengene kan gå til

Syria

Foreldreløse Khaledpå feltsykehusettil Røde Kors i Al Hol-leiren i fire uker etter et fallI starten var han apatisk og alvorlig. Takket være hjelp og omsorg fra helsepersonellet er Khaled blitt frisk og har fått smilet tilbake. 

Liten gutt ligger i sykeseng med begge beina i gips og holder en rosa ballong
Etter 10 år med brutal borgerkrig, har barna i Syria det verre enn noen gang. Foto: Olav A. Saltbones/Røde Kors

Jemen

Alaa (5) mistet foten da hun ble truffet av en splint. Rett etterpå mistet hun pappa, som døde av covid-19. Livet i Jemen er vanskelig og ødelegger fremtiden til mange barn. Alaa har fått hjelp på et Røde Kors-støttet rehabiliteringssenter i Taiz.

Jente omfavnes av mann
Mange barn som vokser opp i Jemen, har aldri opplevd noe annet enn krig. Foto: Ahmed Albasha/ICRC

Julegaver som gleder flere

Det gir en god følelse å glede andre. I nettbutikken vår finner du fine julegaver og kort som er perfekte å gi bort til jul. Velg harde pakker, ferdig trykte kort eller elektroniske kort med personlig hilsen. Slik gleder du både den som får gaven eller kortet til jul, og de som mottar hjelp fra Røde Kors hele året. 

Verdens humanitære utforinger

Robert Mardini, sjefen for Den internasjonale Røde Kors-komiteen (ICRC) gir sitt perspektiv på verdens nåværende humanitære utfordringer, se video: 

Film med sjef for den internasjonale Røde Kors-komiteen