En liten gutt med frykt og gråt i øynene, bangladesh coxs bazar

Hjelp barna på flukt fra volden i Myanmar

Tusenvis av barn har flyktet fra volden i Myanmar. De er redde, sultne og alene. Røde Kors jobber på spreng for å gi akutt nødhjelp til flyktningene. Barna trenger din støtte, nå!


Andre måter å støtte på

 

De er redde, sultne og mangler alt

Det er et akutt behov for helsehjelp til de 480.000 flyktningene som kommer fra den pågående volden i Myanmar. Over halvparten er barn, mange har mistet sine foreldre. Mange er alvorlig skadet under flukten. Norges Røde Kors sendte sitt største feltsykehus 29. september til området og 28 nødhjelpsarbeidere og helsepersonell for å bistå med akutt helsehjelp i flyktningleirene.

- Dette vil bli vår største nødhjelpsoperasjon siden det store jordskjelvet i Nepal våren 2015, sier Bernt G. Apeland generalsekretær i Røde Kors.

Flyktninger har etablert seg i midlertidige bosetninger og leirer. De mangler alt. Det er i tillegg regntid og veldig vanskelig boforhold. Det er lite veier og annen infrastruktur i området og eksisterende helsetjenester er overfylt. Utmattelsen og desperasjone preger flyktningene.

Barn er spesielt utsatte for sykdom og underernæring. Det rapporteres om stor fare for vannbårene sykdommer. En direkte konsekvens som følge av totalt manglende og elendige sanitære forhold i overfylte bosettinger og leirer.

De fleste er barn og kvinner

Våre folk på bakken rapporterer om at flyktninger fortsetter å ankomme, de fleste er barn og kvinner. Flyktningene fra Myanmar har vært gjennom grusomme prøvelser, situasjonen er ekstremt krevende. Mange av barna har mistet sine foreldre.

Feltsykehus

Feltsykehuset vi har sendt ned vil ha 60 senger og stor kirurgisk kapasitet til å operere dem som er hardt skadet. Feltsykehuset vil også utføre annet helsearbeid og kunne ta imot kompliserte fødsler.

16. oktober 2017

Norskledet feltsykehus åpner

De første pasientene behandles på feltsykehuset Røde Kors åpner i flyktningleirene i Bangladesh. 

- For mange av de svakeste og sykeste barna er det en kamp mot klokka fordi levekårene er så elendige. Feltsykehuset som åpner i dag skal gi livreddende helsehjelp til de aller svakeste, sier generalsekretær Bernt G. Apeland i Røde Kors. Les mer

29. september 2017

Økende fare for sykdomsutbrudd i leirene

Dhaka / Kuala Lumpur. Røde Halvmåne mobile klinikker i Cox's Bazar behandler et økende antall personer med akutt diaré. Helsepersonell er svært bekymret for et massivt sykdomsutbrudd blant de anslåtte 480.000 menneskene som har flyktet fra Myanmar de siste ukene.
Frivillige og ansatte i Bangladesh Red Crescent Society har gitt ut renset vann til mer enn 30.000 mennesker. Barn er spesielt utsatte for vannbårene sykdommer som følge av de elendige sanitære forhold.

29. september 2017 08:00

Røde Kors sender feltsykehus til Bangladesh

Norges Røde Kors sender helsepersonell og feltsykehus med 60 senger til Bangladesh.

Relaterte artikler; Myanmar, Nødhjelp.