En liten gutt med frykt og gråt i øynene, bangladesh coxs bazar

På flukt fra Myanmar

Tusenvis av barn har flyktet fra volden i Myanmar. De er redde, sultne og alene. Røde Kors jobber på spreng for å gi akutt nødhjelp til flyktningene. Barna trenger din støtte, nå!


Andre måter å støtte på

 

Det er et akutt behov for helsehjelp til de over 500.000 flyktningene som kommer fra den pågående volden i Myanmar. Over halvparten er barn, mange har mistet sine foreldre. Mange er alvorlig skadet under flukten.

Norskledet feltsykehus i drift

Norges Røde Kors sendte sitt største feltsykehus og 28 nødhjelpsarbeidere og helsepersonell til området 29. september. 

Feltsykehuset og det tilknyttede mannskapet er nå i full gang med å gi akutt helsehjelp i flyktningleirene.

Muhamed på bare 8 måneder var den første pasienten som ble operert ved det norskledede feltsykehuset i Cox's Bazar, Bangladesh. Han hadde en kollapset lunge, men har det etter forholdene bra etter operasjonen. Foto: Emilia Kangasluoma/Røde Kors

- Dette vil bli vår største nødhjelpsoperasjon siden det store jordskjelvet i Nepal våren 2015, sier Bernt G. Apeland generalsekretær i Røde Kors.

Feltsykehuset vi har sendt ned har 60 senger og stor kirurgisk kapasitet til å operere dem som er hardt skadet. Feltsykehuset utfører også annet helsearbeid og kan ta imot kompliserte fødsler.

Flyktninger har etablert seg i midlertidige bosetninger og leirer. De mangler alt. Det er i tillegg regntid og veldig vanskelige boforhold. Det er lite veier og annen infrastruktur i området og eksisterende helsetjenester er overfylt. 

Det norskledede feltsykehuset ble sendt fra Norge og er nå i drift. Det kan utføre operasjoner, håndtere kompliserte fødsler mm. Foto: Emilia Kangasluoma/Røde Kors

Våre folk på bakken rapporterer om at flyktninger fortsetter å ankomme, de fleste barn og kvinner. Flyktningene fra Myanmar har vært gjennom grusomme prøvelser. Utmattelse og desperasjon preger flyktningene.

 

23. oktober 2017

1000 pasienter behandlet

Bare den første uken hadde det norsk-finske feltsykehuset behandlet over 1000 pasienter.

16. oktober 2017

Norskledet feltsykehus åpner

De første pasientene behandles på feltsykehuset Røde Kors åpner i flyktningleirene i Bangladesh. 

- For mange av de svakeste og sykeste barna er det en kamp mot klokka fordi levekårene er så elendige. Feltsykehuset som åpner i dag skal gi livreddende helsehjelp til de aller svakeste, sier generalsekretær Bernt G. Apeland i Røde Kors. Les mer

29. september 2017

Økende fare for sykdomsutbrudd i leirene

Dhaka / Kuala Lumpur. Røde Halvmåne mobile klinikker i Cox's Bazar behandler et økende antall personer med akutt diaré. Helsepersonell er svært bekymret for et massivt sykdomsutbrudd blant de anslåtte 480.000 menneskene som har flyktet fra Myanmar de siste ukene.
Frivillige og ansatte i Bangladesh Red Crescent Society har gitt ut renset vann til mer enn 30.000 mennesker. Barn er spesielt utsatte for vannbårene sykdommer som følge av de elendige sanitære forhold.

29. september 2017 08:00

Røde Kors sender feltsykehus til Bangladesh

Norges Røde Kors sender helsepersonell og feltsykehus med 60 senger til Bangladesh.

Barn i nød trenger din hjelp Bli fadder! Lukk x