Jenter i redningsvest

Du gir omsorg og trygghet der du bor

Norge er et godt land å bo i – for de fleste. Samtidig har et stort antall barn og voksne en vanskelig hverdag. Du bidrar til å gjøre livet lysere for mange av dem.

Mange av oss kan trenge en hjelpende hånd iblant. Da er det godt å vite at det finnes medmennesker som deg. Som Røde Kors i Norge-giver hjelper du barn og voksne der du bor. Gjennom mange tusen frivillige bidrar du til at:

  • færre barn og unge føler seg utenfor og ensomme
  • barnefamilier som sliter økonomisk, får hyggelige ferieopplevelser
  • ungdom får trygge og gratis fritidstilbud
  • eldre og ensomme får besøk
  • mennesker som er savnet på fjellet, ved sjøen eller i byen, får hjelp

Slik hjelper du barn og voksne i Norge

Dette er eksempler på aktiviteter. Pengene brukes der behovet til enhver tid er størst i Norge. 

Ungdommer får hjelp med lekser
Mange barn og unge trenger litt ekstra hjelp med lekser. På Røde Kors Leksehjelp får elevene hjelp til skolearbeid etter skoletid. Tilbudet finnes også digitalt.
Dame med hund
Besøksvenn med hund har blitt en svært populær aktivitet der frivillige bruker hunden sin til å glede mennesker med besøk.

– Det har virkelig betydd mye å få en besøksvenn. Jeg har noe å se frem til, og kikker spent på klokken de dagene hun kommer.

Kvinne (88)
Hjelpekorps i snøen på påskefjellet
Du gir viktig støtte til Røde Kors Hjelpekorps, den største frivillige aktøren i den norske redningstjenesten. Hjelpekorpset rykker ut på kort varsel og er alltid klar til innsats.

90 prosent av innsamlede midler går til formålet

Av donasjoner fra faddere, medlemmer, givere og næringslivspartnere går 90 prosent til å gjennomføre hjelpearbeidet det gis til. 6 prosent går til å skaffe nye midler og 4 prosent går til administrasjon.