Helene Olafsen og Stian Blipp Vis bildetekst
– Jeg tenker at alle må gjøre det de kan for å bidra til en bedre verden. Litt er bedre enn ingenting. Det å være omtenksomme og bry seg om hverandre er en god start, sier Helene Olafsen, som leder Senkveld med Stian Blipp. Foto: Helene Kjærgaard/TV 2

Programlederne i Senkveld: Avslutter 2020 med håp og omtanke

– Å tenke på at det finnes barn som utsettes for utenkelige ting, er helt knusende, sier Stian Blipp. Derfor vil han og Helene Olafsen lage årets viktigste Senkveld-sending for å hjelpe barn i nød.

Hvorfor ønsker dere å bidra med juledugnad for Røde Kors?

STIAN: – Bare det at vi får lov til å hekte oss på det gode arbeidet som Røde kors gjør, er vi veldig takknemlige for. Vi har lyst å gjengjelde tilliten med å lage en helt spesiell sending med Senkveld som skaper masse oppmerksomhet og giverglede. Det gjør vi med mange av de beste artistene, innslag fra steder hvor Røde Kors jobber og en julefest i nestekjærlighetens navn.

Hva kan seerne forvente seg?

HELENE: – Seerne kan forvente seg mye god musikk, og så jobber vi for å lage en skikkelig godfølelse inn i jula slik vi gjør i Senkveld. I juledugnaden er alt oppjustert med enda mer musikk, flere gjester og mer følelser. Og vi skal være sammen med seeren i to og en halv time denne lørdagen.

1 av 6 barn vokser opp i krig og konflikt. Hva tenker dere om det?

STIAN: – Det er nesten for mye å ta innover seg som far til en liten jente. Min største oppgave i livet er å sørge for at hun har det så trygt og godt som mulig. Å tenke på at det finnes barn der ute som ikke har trygghet i det hele tatt og som er utsatt for utenkelige ting på daglig basis, er helt knusende.

Gutt med baby
Rahi (10) har mistet foreldrene sine og savner dem veldig. Han er et av barna du blir kjent med i Senkvelds Juledugnad. Rahi bor i en flyktningleir i Bangladesh, der Røde Kors gir helsehjelp. Foto: Mohammad Rakibul Hasan/Røde Kors

Har dere egen erfaring med Røde Kors?

HELENE: – Jeg ble jo fraktet ned på båre fra alpinbakken noen ganger da jeg kjørte snowboard. Hvis noen skadet seg, var det veldig innarbeidet at én føyk av gårde og tok kontakt med Røde Kors. Det var en stor trygghet når folk skadet seg, og det skjedde ganske ofte.

Hva forbinder dere med Røde Kors?

STIAN: – Min umiddelbare tanke når jeg hører Røde Kors er "Hjelp". Om Røde Kors er til stede, så har jeg alltid følelsen av at hjelpen ikke er langt unna. Det være seg beredskap, førstehjelp, arbeidet dere gjør for inkludering og ikke minst det store arbeidet internasjonalt med nødhjelp.

Hvorfor bør man bli Røde Kors-fadder?

STIAN: – Fordi det gjør en faktisk forskjell. De midlene du kan avse i måneden går direkte til så utrolig mye godt arbeid som forbedrer hverdagen til mennesker som trenger hver eneste utstrakte hånd de kan få. Er det noe hele koronasituasjonen har lært oss, så er det at vi må bli enda flinkere til å ta vare på hverandre og strekke ut denne hånden. Dette er et godt steg på veien.

Les mer om Senkvelds Juledugnad og bli fadder her