Tekstilaksjonen_1600_640_2

Bli med på Tekstilaksjonen

Temaet for Tekstilaksjonen 2020 er #Elsktekstilenedine. Bli med på årets aksjon!

Målet med aksjonsuka er å fremme hvordan tekstilindustrien, utdanningsinstitusjonene og forbrukerne kan samhandle om holdningsendring og praksis i overgangen til mer bærekraftig produksjon og forbruk i tekstilindustrien. Målsetningen er å få tekstiler til å bli brukt dobbelt så mange ganger innen 2024, slik at tekstilene og verden får et lengre liv.

Det vil være ulike aktiviteter i aksjonsuka, se oversikt over hvilke arrangementer som er åpent for alle under. Vi gleder oss til å se deg!

Webinar: En sirkulær tidsalder i anmarsj

21.oktober, kl. 12.00 – 13.00

Personer som skal presentere på webinaret

Bli inspirert av bransjepionerer som leder an i å få sirkulære forretningsmodeller til å fungere for alle interessenter.

Les mer og meld deg på her.

Makerspace Elsk tekstilene dine

20. – 22. oktober.

Under Tekstilaksjonen deler OsloMet Makerspace-studentene syinspirasjon og syglede, og tips til hvordan du kan ha det gøy med, og personifisere tekstiler for lengre levetid.

Les mer og se oversikt over gratis kurs her.

Mer om Tekstilaksjonen

 Tekstilaksjonen er et unikt og tverrfaglig samarbeid mellom aktører innen norsk mote- og tekstilbransje, nye kleskonsepter, miljøorganisasjoner og tekstilgjenvinnere. Tekstilaksjonen ble etablert i 2014, som en dugnad for økt gjenbruk og gjenvinning av tekstilavfall.

Tekstilaksjonen er initiert og drevet av nettverket Movement for Sustainable Textiles (MoST). I dag er Tekstilaksjonen driftet av NF&TA, næringsklyngen for den norske mote- og tekstilnæringen. Det er en sammensatt gruppe medlemmer som alle står sammen om å finne felles løsninger på de store tekstile utfordringene vi står overfor i dag. Røde Kors Tøy og tekstil AS er medlem av Tekstilaksjonen.

Les mer om Tekstilaksjonen her.