Personvern

Personvernerklæring for Røde Kors Tekstil og Tøy As tjenester

Behandlingsansvarlig

Som behandlingsansvarlig er Røde Kors opptatt av ditt personvern. Vi skal sørge for at personopplysningene dine blir behandlet på en lovlig, rettferdig og gjennomsiktig måte.

Røde Kors Tekstil og Tøy AS skal sørge for at ditt brukttøy blir hentet hjemme på døren din og bruker Helthjem Netthandel AS for denne tjenesten. Helthjem Netthandel AS vil behandle dine personopplysninger på vegne av Røde Kors og vil ha det daglige ansvaret for behandlingen.

Organinasjonsnummer

Norges Røde Kors, organisasjonsnummer 864 139 442
Helthjem Netthandel, organisasjonsnummer 914 919 010

 

Formålet

Formålet med behandlingen av dine personopplysninger er for å kunne hente ditt brukttøy hjemme på døren din. Røde Kors ønsker også å kunne sende deg vårt nyhetsbrev dersom du ønsker det.

Rettslig grunnlag

Røde Kors og Netthandel AS behandler dine personopplysninger når du har gitt ditt samtykke til det. En eventuell registrering av dine personopplysninger på Helthjem Netthandel AS sine hjemmesider for henting av tøy er å betrakte som et samtykke til behandling.

Dersom du ikke lenger ønsker henting av tøy kan du når som helst trekke samtykke ditt tilbake og opplysningene om deg vil slettes.

Personopplysninger

Når du registrerer deg på Røde Kors sine hjemmesider for henting av brukttøy på døren så er det Helthjem Netthandel AS som er databehandler av dine personopplysninger.

Her finner du link til registering:

https://www.rodekors.no/tekstil

https://parcel.di.no/shipit/#rode-kors-gratis

https://parcel.di.no/shipit/#rode-kors-doner

Dersom du ønsker at Helthjem Netthandel AS skal hente tøyet ditt hjemme må du registrere navn, adresse, telefonnummer og email. Dersom du i tillegg vil betale frakten selv må du registrere betalingsinformasjon.

Frivillig

Det er frivillig å registrere personopplysninger på Røde Kors sine hjemmesider. Dersom du imidlertid vil at Røde Kors skal hente ditt brukttøy på døren din så trenger vi å vite hvor du bor. Personopplysningene vil kun bli behandlet av Røde Kors og Helthjem Netthandel AS og vil ikke utleveres til andre.

Lagring

Vi vil ikke lagre personopplysninger lenger enn det som er nødvendig for å oppfylle formålet med behandlingen og de lovpålagte pliktene vi har. Vi lagrer informasjon om bruken av tjenesten, herunder utførte bestillinger, oppfølging av leveranser, samt eventuell kontakt med deg. Når du besøker våre nettsider, vil vi også kunne lagre IP-adresser og teknisk informasjon om din enhet og internett-tilkobling. Vi bruker også data til å generere statistikk og forstå markedstrender, forbedre og videreutvikle våre produkter og tjenester, hindre, begrense og granske misbruk av våre tjenester.

Vi mottar også enkelte opplysninger fra tredjeparter for analyse og statistikk.

Sletting

Det er viktig at opplysningene vi har om deg er riktige og oppdaterte. Hvis du oppdager en feil, eller mottar informasjon du ikke har bedt om, oppfordrer vi deg til å ta kontakt med oss slik at opplysningene kan bli rettet. Du kan også kontakte oss, dersom du ønsker at opplysninger skal slettes.

Som behandlingsansvarlig har Røde Kors inngått en egen databehandleravtale med Helthjem Netthandel AS som sikrer at dine personopplysninger blir behandlet til det enhver tid gjeldende regelverk. Helthjem Netthandel AS kan kun lagre dine personopplysninger for henting av tøy. Du finner kontaktinformasjonen lenger ned på siden.

Deling

Dine opplysninger vil kunne deles med andre der det er relevant for formålene som beskrevet i denne personvernerklæringen. Helthjem Netthandel AS har avtalefestet med selskapene som utfører tjenesten for oss, herunder:

  • Distribution Innovation: Som leverandør av den tekniske løsningen “ShipIt”.
  • Distribusjonsselskapene i Helthjem nettverket: For henting av det fysiske produktet hos deg og utlevering av nye poser til ditt tøy og tekstiler.
  • Norges Røde Kors: Som eier av tjenesten du bestiller får Norges Røde Kors tilgang til alle relevante data, herunder også navn, adresse, telefonnummer, e-postadresse og brukerdata som beskriver din bruk av tjenesten.

Leverandører av analyseverktøy:

Vi bruker tredjeparts analyseverktøy for å analysere trafikk og bruk av tjenesten for produktforbedringsformål.

  • Google Analytics: Web-analyse og statistikk
  • Hotjar Ltd: Analyse av adferd i tjenesten

Registrertes rettigheter

Røde Kors og Helthjem Netthandel behandler dine personopplysninger til det til enhver tid gjeldende regelverk for personvern. Personvernloven i Norge vil om noen få måneder endres i tråd med ny EU-forordning om personvern(GDPR).
Som registrert i våre systemer har du krav til å få innsyn i egne personopplysninger, samt kreve både retting og sletting ved mangelfulle eller uriktige opplysninger.

Sikkerhet

Som behandlingsansvarlig er Røde Kors opptatt av å sikre dine personopplysninger og stiller strenge krav til hvem som skal ha tilgang til dine personopplysninger og at enhver som behandler personopplysninger er underlagt taushetsplikt.

Administrasjon og sletting av informasjonskapsler (cookies)

Samtykke til bruk av informasjonskapsler

Ved å besøke rodekors.no samtykker du samtidig til at vi kan benytte informasjonskapsler. Du kan velge om du vil akseptere informasjonskapsler gjennom innstillingene i nettleseren din. Her kan du normalt angi om du aksepterer lagring av informasjonskapsler fra nettsidene du besøker, fra tredjeparter som er tilknyttet nettsidene og eventuelt om du ønsker å bli varslet hver gang en ny informasjonskapsel blir lagret.

Den eksakte fremgangsmåten avhenger litt av enheten din og hvilken nettleser du bruker. Du kan lese om fremgangsmåten for de vanligste nettleserne her: https://nettvett.no/slik-administrer-du-informasjonskapsler/

Merk: Inaktivering av informasjonskapsler kan føre til at tjenesten ikke fungerer som den skal.

Trekke tilbake samtykke til bruk av analyseverktøy (“opt-out”)

Dersom du ikke ønsker at analyseverktøyene skal samle data om deg kan du trekke tilbake ditt samtykke til det ved å følge disse lenkene:
Google Analytics: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout
Hotjar: https://www.hotjar.com/opt-out

Merk: Du må gjøre dette for alle nettleserne/enhetene du bruker.

Endringer

Vi vil med jevne mellomrom kunne oppdatere denne personvernerklæringen. Ved vesentlige endringer vil vi informere særskilt i de tjenestene som berøres.
Sist oppdatert: Februar 2018

Kontaktinformasjon

Dersom du ønsker å få innsyn, korrigere eller slette personopplysninger vi har lagret om deg eller har spørsmål om denne personvernerklæringen - ta kontakt med oss på: kundesupport@helthjem.no

Vi bruker informasjonskapsler til å forbedre din brukeropplevelse og for at vi skal forstå hvordan du bruker våre nettsider. Personvernregler