Barn kledt i de samme klærne står oppstilt på en lang, lang rekke. Lyset er gult fra en solnedgang

Millioner må ha hjelp i Øst-Afrika

Millioner av mennesker i Øst-Afrika trues av sult og mangel på rent vann. 1,5 millioner barn står i fare for å dø av sult. Det er flere barn enn vi har i Norge. Bli med og redd liv!


Andre måter å støtte på

 Betal-med-Vipps-100px.png Visa ikon, informativtMasterCard ikon Visuell informajson

  •  Om lag 30 millioner mennesker er avhengige av nødhjelp i Jemen, Somalia, Nordøst-Nigeria, Etiopia, Kenya og Sør-Sudan.
  • Pågående konflikter i flere av disse landene gjør det svært vanskelig å forebygge utfordringer ved tørke, fordi mennesker må flykte fra hjemmene sine og har liten mulighet til å klare seg.
  • Verst går det ut over barn og unge i de hardest rammede områdene. 1,5 millioner barn står i fare for å dø av sult i Øst-Afrika og Jemen. Det er flere barn enn vi har i Norge.

Dette gjør Røde Kors

Røde Kors deler ut mat, vann, gir helsehjelp og reparerer brønner i de hardest rammede områdene.

Røde Kors sin prioritering er å dekke humanitære behov der andre organisasjoner ikke jobber. Vi har intensivert nødhjelpsarbeidet i alle landene som er rammet av den alvorlige matmangelen.

Norges Røde Kors samarbeider tett med nasjonalforeningene i Sør-Sudan, Kenya, Somalia og Jemen, og har til nå i år satt av 74 millioner kroner av egne midler til bruk i nødhjelpsarbeidet i disse landene.

I tillegg jobber Røde Kors for å forsterke mer langsiktige prosjekter som skal sørge for tilgang til rent vann, helsehjelp og hjelpe lokalsamfunn med å forebygge katastrofer.

Takk til våre hovedpartnere DNB, Tine og Statkraft som bidrar økonomisk til vårt arbeid i Øst-Afrika.

Slik bruker vi pengene

Kakediagram som viser hvor mye som brukes og til hva
90 % går til formålet, 6 % går til å skaffe nye midler og 4 % går til administrasjon.

Vi bruker informasjonskapsler til å forbedre din brukeropplevelse og for at vi skal forstå hvordan du bruker våre nettsider. Personvernregler