En liten gutt triller en litt eldre gutt med gips i rullestol

Bli fadder

Som fadder er du med på å hjelpe tusenvis av barn og unge verden over. Du bidrar til behandling når de er syke eller skadet som følge av krig og konflikt, forebygge underernæring, diaré og kolera.


Du kan også sende SMS med kodeord FADDER til 2272 (250kr)

 

Faddere bidrar til at barna kommer til sykehus og helseklinikker hvor de får behandling og medisiner.

Du hjelper barn i land som Syria, Jemen, Somalia, Burundi, Sør-Sudan, Guatemala og Pakistan. Som fadder går din månedsstøtte til å gi barn helsehjelp, trygghet, mat og rent vann.

35 millioner barn på flukt

Mer enn 70 millioner mennesker er på flukt i verden. Halvparten er barn. De er redde, sultne og ofte alene. Røde Kors jobber på spreng for å gi nødhjelp og helsehjelp. Vær med på å redde liv og gi barn muligheten til en bedre fremtid - hver dag. 

I land hvor krigen herjer, er utallige mennesker på flukt og lever på et minimum. De får ofte ikke helsehjelp fordi sykehusene er ute av drift. Barna rammes hardest.

Underernært gutt får sprøyte i armen på feltsykehuset i Al Hol leiren
Mange av pasientene på feltsykehuset i Al Hol-leiren i Syria er underernært og har diaré. Seksti prosent av de som kommer til sykehuset er barn. Halvparten av alle pasientene er under fem år. Foto: ICRC

Iris Marisol (2), Norilda (6) og William (9) bor i fjellene sørøst i Guatemala med familien sin. Her er fattigdom utbredt, og livet handler i stor grad om å skaffe mat.

To små jenter og en liten gutt sitter mot en vegg
Stadig flere barn fødes inn i fattigdommen, og nesten halvparten av Guatemalas befolkning er nå under 19 år. Familien til Iris Marisol (2), Norilda (6) og William (9) får hjelp takket være Røde Kors-givere i Norge.

Som Røde Kors-fadder bidrar du til at mødre og barn får helseoppfølging og hjelp mot underernæring. Du gir oss mulighet til å hjelpe familier på flukt og de som er skadet som følge av krig og konflikt. 

Omar på seks år ble skadet i beinet før han kom til Al Hol-leiren i Syria. På feltsykehuset til Røde Kors ble han operert. Takket være behandlingen vil han kunne løpe og leke med brødrene sine igjen. 

Gutt sitter i rullestol og smiler med det ene beinet i gips
Omar ble operert på feltsykehuset i Al Hol. Nå gleder seg til å fjerne gipsen så han kan leke med brødrene sine igjen. Foto: Mari Aftret Mørtvedt/ICRC

Slik hjelper du

Reduserer barnedødelighet

Medisiner og helsehjelp til barn

Rent vann og gode sanitærforhold

Informasjon som redder liv

Mat til dem som sulter

Livreddende hjelp ved katastrofer

Visste du dette?

  • Mer enn 15 000 barn under fem år døde hver dag i 2016 (FN).
  • 2000 barn dør hver dag av diaré.*
  • Hvert 5. sekund blir et barn drevet på flukt. Totalt er 35 millioner barn på flukt.
  • Hver dag dør 2700 babyer samme dag de blir født. For mange barn og mødre slutter det nye livet før det har begynt.*

* Kilde: WHO og Unicef

Spørsmål og svar

Hva betyr det å være fadder?

Hva går pengene jeg gir til?

Går min støtte til et enkelt barn?

Hvordan får jeg informasjon?

Kan jeg få skattefradrag på det jeg gir til Røde Kors?

Kan jeg besøke fadderprosjektene?

 

Andre måter du kan hjelpe på:

Vi bruker informasjonskapsler til å forbedre din brukeropplevelse og for at vi skal forstå hvordan du bruker våre nettsider. Personvernregler