Toppbilde BR

BR

BR Leker ønsker gjennom samarbeidet "Lek for Livet" å hjelpe barn og barnefamilier som har det vanskelig, både i Norge og resten av verden.

Lek er viktig for alle barn. Kjernen i partnerskapet mellom BR Leker og Røde Kors er å gi sårbare barn muligheten til å leke. BR selger spesielle bamser i BR-butikkene. Målet er å samle inn over 1,5 millioner kroner per år til sårbare barn i de nordiske landene og i resten av verden.

Bilde BR leker jente
BR Leker vil med samarbeidet "Lek for Livet" hjelpe barn og barnefamilier som har det vanskelig, både her hjemme og ute i verden.

Lekeglede til barn over hele verden

Vi vet alle at barn er verdens beste til lek. Men det er dessverre ikke alltid at lek er mulig når barn tvinges på flukt, er ensomme eller vokser opp i familier som har det økonomisk vanskelig.

Uansett hvem de er eller hvor de bor, er det godt å leke. Derfor vil BR Leker sammen med Røde Kors gi barn mulighet til å leke.

BR Leker selger Røde Kors-bamser i BR-butikkene. Alt overskudd fra salget  – 60 kr per bamse – går til Røde Kors' humanitære arbeid for sårbare barn i de nordiske landene og i resten av verden. I tillegg kan kundene bidra ytterligere ved å donere 70 kr gjennom et donasjonskort. Målet er å samle inn 1,5 millioner kroner i året.

- Jeg er svært stolt over partnerskapet med Røde Kors. Vårt fokus er på barna, og jeg mener at BR skal hjelpe barn i nød og gi dem muligheten til å få leke, en aktivitet vi vet er viktig for barns utvikling og trivsel.  Jeg tror at den mest effektive måten vi kan gjøre dette på, er ved å støtte og samle inn penger til Røde Kors i butikkene våre og gjennom markedsføringen vår i hele Norden, sier Søren Torp Laursen, adm. dir. i TOP-TOY, som driver BR.

 Lek for en bedre barndom

Det kan ha store konsekvenser for barn å vokse opp i familier med få økonomiske eller sosiale ressurser. Røde Kors arbeider på mange forskjellige måter med å forbedre hverdagen for utsatte barnefamilier. Vi arrangerer aktiviteter som Ferie for alle, utflukter og andre sosiale arrangementer, samtidig som vi gir støtte til barns fritidsaktiviteter. 

En av våre viktigste metoder i dette arbeidet er lek fordi det å leke er en helt sentral aktivitet for barn og har stor betydning for deres utvikling. Lek styrker barns evner til å håndtere utfordrende situasjoner, og er med på å normalisere en vanskelig hverdag. Derfor er vi utrolig glade for dette samarbeidet med BR, sier Ståle Lindbo, Markedssjef for Næringsliv og samfunnsansvar i Norges Røde Kors.

Lek For Livet-konkurranse om et gavekort på 1 200 kr

Bli med og delta i konkurransen om å vinne et gavekort på BR Leker på kr. 1 200. Send SMS med teksten "LEK" til 2201 for å delta.

Konkurransevilkår:

Konkurransen arrangeres av Røde Kors og BR Leker. For å delta i konkurransen må du sende en sms med teksten "LEK" til 2201. Du må være minst 18 år for å delta.

Vinnere av konkurransen får et gavekort hos BR Leker til en verdi av kr. 1 200. Gavekortet er gyldig i 5 år fra utstedelsesdato i BR Lekers butikker i Norge. Gavekortet kan ikke benyttes online eller byttes mot kontanter.

Det utpekes én vinner hver måned, i 6 måneder.

Vinneren blir oppringt av Røde Kors. Om det ikke oppnås kontakt med vinneren etter 3 oppringninger vil det utpekes en ny vinner.

Vinnere utpekes på følgende datoer: 30/112016, 04/01/2017, 31/01/2017, 28/02/2017, 31/03/2017, 02/05/2017.

Ved å bekrefte at du ønsker ytterligere informasjon og nyheter fra Røde Kors, gir du Røde Kors tillatelse til å kontakte deg på et senere tidspunkt.

Mouhammad leker tryggheten tilbake

Et av barna som har fått gleden av Røde Kors sin psyko-sosiale førstehjelp gjennom lek, er 10 år gamle Mouhammad, som måtte flykte med familien fra Syria. Plutselig mistet han alle vennene sine og hadde ingen å leke med.

Mouhammad tenker ofte på sin bestevenn i Syria. Han het Nizar og de to lekte alltid sammen. De gikk i parken og lekte med rutsjebanen og huskene og de fulgte hverandre hjem fra skolen. Nå vet ikke Mouhammad hva som har skjedd med vennen hans.

Røde Kors ga Mouhammad muligheten til å leke igjen da han kom til det psyko-sosiale senteret i Amman. Her hjelper Røde Kors syriske flyktningbarn med å bearbeide de voldsomme krigsopplevelsene og gjenskape en normal hverdag, blant annet gjennom lek.

Vi bruker informasjonskapsler til å forbedre din brukeropplevelse og for at vi skal forstå hvordan du bruker våre nettsider. Personvernregler