Gjensidigestiftelsen

Gjensidigestiftelsen er Norges største stiftelse og en viktig bidragsyter til ulike samfunnsnyttige formål med fokus på trygghet og helse.

Gjensidigestiftelsen er en betydelig bidragsyter til mange av Røde Kors aktiviteter i Norge.

Ferie for Alle

Med støtte fra Gjensidigestiftelsen kan vi tilby ferie til flere familier. I perioden 2014-2016 vil midlene fra Gjensidigestiftelsen gi tilsammen 450 barn og voksne en gratis ferieopplevelse.

Et år består likevel av flest hverdager. Derfor vil støtten fra Gjensidigestiftelsen også bli brukt til å etablere rutiner for hvordan barn som søker ferieopphold hos Røde Kors, også skal få tilbud om en meningsfull aktivitet resten av året.

Beredskapsvakt

Røde Kors har etablert Røde Kors Beredskapsvakt for raskt og effektivt å kunne mobilisere kvalifiserte frivillige til innsats i eget nærmiljø. Takket være midlene fra Gjensidigestiftelsen kunne vi introdusere beredskapsvakt til 40 nye kommuner.

Gatemegling

Gatemegling er utviklet av Røde Kors som en metode for å forebygge vold og kriminalitet, først i Oslo fra 2004 og deretter i Tromsø fra 2009. På grunn av gode resultater ble Gatemegling en nasjonal kjerneaktivitet i Røde Kors.

Takket være støtten fra Gjensidigestiftelsen kunne vi styrke aktiviteten i de byene som allerede var i gang og etablere gatemegling flere nye steder.

I perioden 2013-2014 bidro støtten fra Gjensidigestiftelsen til utdanning av 150 voksne instruktører og om lag 1500 ungdommer.

Gjensidigestiftelsens juleaksjon «en helt vanlig jul»

Juleaksjonen skal bidra til at barn som, på grunn av vanskelige livssituasjoner, ikke har anledning til å komme i julestemning, skal få oppleve "en helt vanlig jul".

Gjensidigestiftelsens juleaksjon har blitt en viktig tradisjon for oss i Røde Kors. Både barna, frivillige og ansatte gleder seg hvert år til «en helt vanlig jul» og vi erfarer at aktivitetene er med på å gjøre en stor forskjell for de som er med.

Takket være midlene fra Gjensidigestiftelsen kunne Røde Kors gjennomføre 179 julearrangement for totalt 8517 barn i 2014.

Vi bruker informasjonskapsler til å forbedre din brukeropplevelse og for at vi skal forstå hvordan du bruker våre nettsider. Personvernregler