Liten gutt ligger i sykeseng med begge beina i gips og holder en rosa ballong

Gi helsehjelp til barn rammet av krig og konflikt

Barn blir fortsatt såret og drept over hele verden. Krig og konflikter lar seg ikke stoppe av korona – det gjør ikke vi heller.

Gi en julegave til barna som trenger det mest

Krig og konflikter lar seg ikke stoppe av korona – det gjør ikke vi heller. Over hele verden står våre helsearbeidere i frontlinjen og jobber utrettelig for at barn og voksne skal få hjelp og overleve. 

Afghanistan

Den lille babyen kom til verden i setefødsel og fikk problemer med å puste. I nesten 20 minutter jobbet en av jordmødrene på Mirwais sykehus i Kandahar i Afghanistan med å gi ham oksygen med en håndventilator. Til slutt trakk han pusten på egen hånd

Sykepleier holder oksygenflaske ved siden av en nyfødt baby
Hver dag dør 6700 nyfødte barn i verden, de fleste i land der god helsehjelp er mangelvare. Denne lille gutten i Afghanistan overlevde takket være en dyktig jordmor. Foto: Lynzy Billing/ICRC

 Syria

Foreldreløse Khaledpå feltsykehusettil Røde Kors i Al Hol-leiren i fire uker etter et fallI starten var han apatisk og alvorlig. Takket være hjelp og omsorg fra helsepersonellet er Khaled blitt frisk og har fått smilet tilbake. 

Liten gutt ligger i sykeseng med begge beina i gips og holder en rosa ballong
Foto: Olav A. Saltbones/Røde Kors

Dette er lille Jannat – som betyr himmel. Hun ble født på feltsykehuset til Røde Kors i flyktningleiren Al-Hol med hjelp fra jordmor Wadah. Det bor rundt 68 000 mennesker i leiren, de fleste er kvinner og barn. Kulda og de elendige leveforholdene tærer på de små kroppene.

Kvinne holder en svøpt nyfødt baby
Foto: Olav A. Saltbones/Røde Kors

Jemen

Hvert 10. minutt dør et barn. 400 000 barn er akutt underernært. Hver dag kjemper barn for å overleve i en av verdens verste konflikter. Denne gutten blir undersøkt ved en klinikk som drives av Jemen Røde Halvmåne. Her får barn helsehjelp og behandling mot underernæring.

Sykepleier kjenner på halsen til en gutt
Foto: Julie Lorenzen/Dansk Røde Kors

Med julens viktigste gave gir du barn muligheten til å overleve og vokse opp i land som Afghanistan, Jemen og Syria. Pengene brukes der behovet er størst. 

Tusen takk! Vi ønsker deg og dine en riktig god jul.

Julegaver som varmer flere ganger

I nettbutikken finner du julegaver og kort som er perfekte å gi bort til jul. Velg enten harde pakker, ferdig trykte eller elektroniske kort med personlig hilsen. Alt overskuddet fra din gave brukes til å hjelpe de menneskene som trenger det aller mest.

Gå til nettbutikk

 

Eksempler på hva gaven kan brukes til:

For 40 kroner gir et varmt teppe
For 300 kroner gir du helsehjelp til seks mennesker, som bandasjer og medisiner
For 500 kroner for en protese til mineofre og skadde

 

Vi bruker informasjonskapsler til å forbedre din brukeropplevelse og for at vi skal forstå hvordan du bruker våre nettsider. Personvernregler