Tre unge gutter som alle har fått beina skadet i krig

Barn i krig og konflikt

Det burde være helt unødvendig å ønske seg helsehjelp eller protese, men det er dessverre akkurat det altfor mange barn har behov for. Støtten din går til nødhjelp der behovet er størst.


Gi julegaven på andre måter:

  • SMS: JUL til 2272 (300 kr). 
  • Kontonummer: 8200 06 10190
  • VIPPS til 2272 (valgfritt beløp)
  • Gi hver måned: Send GIFAST til 2272 (100 kr/mnd) på SMS

Betal-med-Vipps-100px.png   

Din støtte hjelper

Med din støtte gir du oss mulighet til å hjelpe familier som er drevet på flukt fra sine hjem, de som er syke og underernærte og de som er skadet som følge av krig og konflikt. 

Lille Ahmed på 6 år ble hardt skadet av splinter og måtte amputere begge bena. I krigsherjede Jemen er halvparten av sykehusene ute av drift, og mange får ikke helsehjelp. Barna rammes hardest.

Bilde av ung gutt som lærer å gå med protese
Utallige barn skades i krig og konflikt. Røde Kors jobber for fullt med å gi nødhjelp og helsehjelp. Barna trenger din støtte – gi en gave i dag! Foto: Qusal Almoayed/ICRC

Ahmed er en av de heldige – han har fått en ny protese og venter på en til. Gjennom Røde Kors får han opptrening slik at han en dag kan løpe i gresset med dragen sin eller spille fotball med vennene. Ikke minst kan han gå på skolen igjen og få håp om en bedre framtid.

Støtt arbeidet med 300 kr og gi julens viktigste gave. Din gave kan hjelpe seks barn som er skadet i krig med bandasjer og medisiner.

Barna betaler prisen i krig og konflikt

Det er barna som betaler prisen også i Syria. Mange av de er påført store smertefulle skader i krigshandlinger. I tillegg lider et stort antall av underernæring eller infeksjoner på grunn av lite tilgang på mat og helsehjelp. 

Omar på seks år (til høyre) ble skadet i beinet før han kom til Al Hol-leiren i Syria. Da brødrene hans så hvor omfattende skaden hans var gråt de mye og trodde de aldri ville få se han igjen da han skulle opereres.

Gutt sitter på sykeseng med gips på det ene beinet
Omar ble operert på feltsykehuset i Al Hol. Nå gleder seg til å fjerne gipsen så han kan leke med brødrene sine igjen. Foto: Mari Aftret Mørtvedt/ICRC

På feltsykehuset til Røde Kors ble han operert, og da de så han komme tilbake med moren, klemte de han lykkelige. Nå venter brødrene spent på om han snart kan være med å leke igjen. 

Visste du at....

  • I Jemen var september 2019 en av de dødeligste månedene for sivilbefolkningen, i gjennomsnitt ble 13 sivile mennesker drept hver dag.
  • 24 millioner mennesker i Jemen trenger humanitær hjelp.
  • I Syria er 11,7 millioner avhengig av nødhjelp for å overleve.
  • Tre av fire syrere lever i dag i fattigdom. Seks millioner av disse er barn.

Slik kan din bedrift bidra denne julen

Gi julegave

Ta kontakt med oss på bedrift@redcross.no og gi årets julegave til Røde Kors. Vi sender deg faktura på ønsket beløp. Gaver på opptil 50.000 kr gir rett til skattefradrag.

Kjøp julekort 

På www.rodekors.no/julekort finner du ulike julekort hvor 6 kroner fra hvert kort går til å støtte Røde Kors sitt humanitære arbeid.

Julegavetips til en som har alt?

Kjøp symbolkort i julegave her

 

Her er noe av det du bidrar med til jul år:

For 40 kroner gir et varmt teppe
For 300 kroner gir du helsehjelp til seks mennesker, som bandasjer og medisiner
For 500 kroner for en protese til mineofre og skadde
For 750 kroner gir du vann til 150 mennesker i en uke

Prisene er eksempler og kan variere fra land til land. Pengene brukes der behovet til enhver tid er størst.

Hjertelig takk for din støtte. Riktig god jul ❤️

Les mer om nødhjelpsarbeidet til Røde Kors her

Vi bruker informasjonskapsler til å forbedre din brukeropplevelse og for at vi skal forstå hvordan du bruker våre nettsider. Personvernregler