italia-jordskjelv-1600x

Jordskjelv i Italia

Nærmere 300 er bekreftet døde i jordskjelvet som rammet Italia. Røde Kors bistår i letearbeidet og hjelper de som ble rammet.


Andre måter gi på

  • Send sms HJELP til 2272 (200kr)
  • Konto: 8200 06 10190 merket Italia
  • Bedrifter kan få faktura: send epost til bedrift@faktura.no

Innsamlede midler går til nødhjelpsarbeidet til Røde Kors. Pengene brukes til å hjelpe der nøden til enhver tid er størst.

Røde Kors i Italia deltar med frivillige letemannskaper som er eksperter på området. Frivillige hjelper også de overlevende ofrene for jordskjelvet, som har mistet alt de eier. Mange har også mistet familiemedlemmer.

Se nødhjelpskoordinator Olav Aasland forklare om Røde Kors' arbeid i de jordskjelvrammede områdene på Dagsrevyen.

Mange barn er blant de døde etter jordskjelvet i Italia, ifølge landets helseminister. Jordskjelvet skjedde om natten, da folk lå og sov i husene sine.

italia-jordskjelv2-900x
Søk- og redningspersonell fra italiensk Røde Kors i arbeid i Amatrice, en av de hardest rammede byene. Foto: Croce Rossa Italiana

Jordskjelvet i Italia

25. august 2016

Dødstallene stiger

Antall omkomne stiger i tiden etter jordskjelvet. 247 er bekreftet døde. Mange barn er blant de omkomne, og mange er fortsatt savnet. Dødstallene fryktes å stige ytterligere.

24. august 2016

Røde Kors bidrar i letearbeidet

Italiensk Røde Kors sender letemannskaper og hunder inn i søket etter overlevende i sammenraste bygninger. I tillegg bidrar Røde Kors med 20 ambulanser og lokale frivillige som tar vare på overlevende ofre etter jordskjelvet.

24. august 2016 03:36

Jordskjelv rammer nord for Roma

Et jordskjelv med en styrke på 6,2 rammer ca. 130 km nordøst for Roma. Minst 16 rapporteres omkommet i småbyen Amatrice og landsbyer i området.

Vi bruker informasjonskapsler til å forbedre din brukeropplevelse og for at vi skal forstå hvordan du bruker våre nettsider. Personvernregler