Nærbilde av mann med rød Røde Kors vest

Vi trenger deg på laget – gi en gave til Røde Kors i Norge

I denne uvirkelige tiden er det mange som trenger en hjelpende hånd. Med en gave fra deg kan vi hjelpe flere! Se hva du bidrar til her. Tusen takk!


Andre givermuligheter:

  • Send SMS med kodeord GAVE til 2272 (250 kr)
  • VIPPS til 2272 (merk med Norge)
  • Kontonummer: 8200 06 10190 (merk Norge)

Betal-med-Vipps-100px.png 

Trapper opp innsatsen mot koronaviruset

Over 200 kommuner i landet har samarbeidsavtaler med lokalforeninger i Røde Kors, og i alle fylker rapporterer våre frivillige at de i samspill med lokale myndigheter har satt i gang, eller er i ferd med å sette i gang, tiltak som hjelper myndighetene i innsatsen mot Korona-smitte.

– Vi ser allerede at det er i ferd med å oppstå store behov for å hjelpe til i lokalsamfunn og støtte myndighetenes arbeid. Mange mennesker sitter nå alene og mange er karantene. Vi girer om og girer opp for å kunne dekke de hjelpebehovene vi ser vil komme framover.

Bernt G. Apeland, generalsekretær i Røde Kors.
Dame i smittevernsutstyr utenfor sykehus
Telt og mannskap fra Tromsø Røde Kors Hjelpekorps er på plass på ved UNN for å hjelpe til med prøvetaking. Foto: Tromsø Røde Kors Hjelpekorps

For eksempel bistår fem lokalforeninger rundt Ålesund med organisering av ankomne på flyplassen. Mange lokalforeninger i Møre Romsdal har lånt ut beredskapstelt. I Valdres er ambulanse fra Røde Kors med i innsatsen. I Troms bistår Røde Kors med henting og levering av dagligvarer til folk som sitter i karantene. I Kristiansund sitter Røde Kors i kommunens kriseledelse og skal bidra ved behov.

Mann fra Røde Kors står på flyplass og venter på passasjerer
Mannskap fra Røde Kors er på plass på Sola Lufthavn for å bistå ved ankomst av flypassasjerer fra utlandet. Foto: Foto: Thor Inge Sveinsvoll/Rogaland Røde Kors

Det er mange mennesker som vil trenge hjelp og støtte de neste månedene. Vi skal både støtte lokale og nasjonale myndigheter med å gjennomføre viktige tiltak, og dekke de udekkede humanitære behovene som oppstår.

Bernt G. Apeland, generalsekretær i Røde Kors

Røde Kors styrker beredskapen og går over til digitale besøksvenner

Vi gjør nå store endringer for å opprettholde sin responskapasitet og endrer alle våre eksisterende aktiviteter, slik at vi kan møte de nye behovene som nå oppstår. 

Kvinne og hund snakker i telefonen
Besøksvenn med hund: Anne-Grethe og hunden Kaja sprer glede gjennom telefonen, nå da de ikke kan gå på fysiske besøk. Foto: Ål Røde Kors

– Flere aktiviteter trapper nå opp sitt digitale tilbud, slik at det for eksempel fortsatt kan være kontakt mellom besøksvenner og besøksverter. Digitale leksehjelp og samtaletilbudet Kors på Halsen styrkes. En rekke aktiviteter blir også berørt av myndighetenes tiltak for å begrense korona-smitte, sier Apeland.

Vær med på å støtte den nasjonale innsatsen

Med din støtte kan vi fortsette å hjelpe de som tregner det her i Norge. Daglig får mange hjelp fra oss i Røde Kors. Eldre får besøk, vi hjelper barn og unge som sliter og Hjelpekorpset er med i redningsaksjoner enten det er til skogs, fjells eller til vanns.

Over 40 000 frivillige gjør en forskjell for mennesker rundt i landet. Din gave gjør dette arbeidet mulig.

Fire stykker fra Røde Kors gjør søk med pinner i snøen
Foto: Håvard Nesbø/Norges Røde Kors

Din gave bidrar til: 

  • Røde Kors Hjelpekorps som er i kontinuerlig beredskap, og kan på kort varsel rykke ut for å delta i søk og redningsaksjoner.
  • Omsorgsarbeidet i Norge: gjør det mulig for oss å hjelpe mennesker som lever i ensomhet, barn og unge som sliter med livene sine.
  • Flyktninger og innvandrere som trenger hjelp til å orientere seg i en ny hverdag.

Røde Kors har flere aktiviteter som gjør hverdagen lysere for mange av de som har ensomme og stille dager. Daglig besøker vi eldre og ensomme, og er i kontakt med unge som ikke har noen å snakke med. 

Du kan støtte dette arbeidet. Din gave brukes til å styrke omsorgs- og beredskapsarbeidet der du bor. Med din hjelp kan frivillige dra på besøk til mennesker som har lange og tomme dager, gjennomføre aktiviteter og ha ulike møteplasser for mange mennesker.

Takk for at du vil være med på å gjøre en forskjell.

Les mer våre nasjonale tilbud

Vi bruker informasjonskapsler til å forbedre din brukeropplevelse og for at vi skal forstå hvordan du bruker våre nettsider. Personvernregler