Jente fra Røde Kors og eldre dame smiler mot kamera fra rundt et kjøkkenbord

Hjelp mennesker i Norge

Rundt 43 000 frivillige gjør en forskjell for mennesker rundt i hele landet. Takket være deg og andre givere kan vi fortsette dette viktige arbeidet.


Andre givermuligheter:

  • Send SMS med kodeord GAVE til 2272 (250 kr)
  • VIPPS til 2272 (valgfritt beløp)
  • Kontonummer: 8200 06 10190 (merk Norge)
  • BEDRIFT: Kontakt oss på bedrift@redcross.no for faktura

Din gave brukes der behovet til enhver tid er størst

Alltid til stede nær deg

Hver dag er våre frivillige til stede over hele landet og hjelper mennesker. Her er noen av våre tilbud nå – dette kan du bidra til:

Vær med på å støtte den nasjonale innsatsen

Din gave brukes til å styrke omsorgs- og beredskapsarbeidet til Røde Kors i Norge. Med din hjelp kan frivillige være der for mennesker som har lange og tomme dager, gjennomføre aktiviteter og ha ulike møteplasser for mange mennesker.

Dame i rød jakke snakker i telefonen
Mange kjenner ekstra mye på ensomhet nå. Den gnagende, vonde følelsen av å være alene kan dempes gjennom en hyggelig telefonprat. Hver dag ringer Røde Kors-frivillige til mennesker som trenger noen oppmuntrende ord. Foto: Røde Kors.

Med deg på laget kan vi hjelpe enda flere. Takk for at du velger å gi en gave til Røde Kors i Norge.

Ønsker du å gi en gave på vegne av bedrift? 

Kontakt oss på bedrift@redcross.no så sender vi deg en faktura.

Vi bruker digitale løsninger for å hjelpe flest mulig

Mange av våre aktiviteter er basert på fysiske møter mellom mennesker. Siden det nå er vanskelig, gjør vi endringer for å kunne hjelpe så mange som mulig i den nye hverdagen.

To jenter sitter foran pc og telefon og snakker
Førde Røde Kors Ungdom har sosiale treff på Instagram og Facebook under koronakrisen. Her er ungdomsdelegatane quizmasters for en livesending på Facebook med Kahoot. Foto: Medo Jemal/Førde Røde Kors.
Kvinne og hund snakker i telefonen
Besøksvenn med hund: Anne-Grethe og hunden Kaja sprer glede gjennom telefonen, nå da de ikke kan gå på fysiske besøk. Foto: Ål Røde Kors

Flere aktiviteter trapper nå opp sine digitale tilbud. Besøksvenner bruker telefon for å holde kontakten med mennesker som ønsker en prat. Digital leksehjelp og samtaletilbudet Kors på Halsen styrkes også slik at flere barn og unge kan få støtte. 

Det er mange mennesker som vil trenge hjelp og støtte de neste månedene. Vi skal både støtte lokale og nasjonale myndigheter med å gjennomføre viktige tiltak, og dekke de udekkede humanitære behovene som oppstår.

Bernt G. Apeland, generalsekretær i Røde Kors
Dame i uniform fra Røde Kors bærer mat og antibac
I Alver kommune er hjelper frivillige fra Røde Kors til med å levere varer ut på døra til de som ikke kommer seg ut selv. Foto: Nils Vidar Hopland/Røde Kors.

Takk for at du vil være med på å gjøre en forskjell.

Lyst til å starte din egen innsamling? Se tips her! 

Rødt hjerte på rosa bakgrunn med teksten tusen takk

Vi bruker informasjonskapsler til å forbedre din brukeropplevelse og for at vi skal forstå hvordan du bruker våre nettsider. Personvernregler