to unge menn og en kvinne, inne Vis bildetekst
Røde Kors Ungdom-frivillige Amir Bari og Dilan Rasol med prosjektleder Helena Bisgaard. Foto: Røde kors

- Huset på hjørnet har forandret livet mitt

Dette forteller Røde Kors Ungdom-frivillige Dilan Rasol (15) på Fellesverket i Tønsberg.

Fellesverket i Tønsberg heter Fellesverket Huset på hjørnet. 15 år gamle Dilan Rasol er frivillig i Røde Kors Ungdom og har vært en del av inventaret på huset siden det åpnet i mars 2016.
- Fellesverket er viktig fordi alle kan komme hit, prate med folk, ha noe å gjøre og et sted å være seg selv. Jeg anbefaler alle å komme hit, sier Dilan

Dilan Rasol Frivillig Fellesverket Tonsberg
15 år gamle Dilan Rasol er sterkt engasjert i Ressurssenteret i Tønsberg som er en del av fellesverket-prosjektet.

- Vi planlegger ofte arrangementer, og vi er her for å hjelpe. Her har vi både leksehjelp og spillrom, sier Dilan.

Ungdommen får selv bestemme

Det var prosjektleder for Fellesverket Huset på hjørnet, Helena Bisgaard, som overbeviste Dilan og vennene hans om at huset hadde mye å by på.
- Helena kom til skolen vår i fjor og fortalte om huset. Jeg og vennene mine tenkte egentlig at det hørtes kjedelig ut. Men vi kom innom likevel, tok en prat med Helena, fikk en kopp kakao og prøvde spillrommet. Siden har jeg vært her, forteller Dilan.

Fellesverket i Tønsberg har åpent for alle ungdommer mellom 13 og 25 år hver tirsdag og torsdag. Det er dessuten åpent første fredag i måneden.

"- Vi planlegger ofte arrangementer, og vi er her for å hjelpe. Her har vi både leksehjelp og spillrom"

Dilan Rasol (15)

- Det har vært veldig viktig for oss at ungdommen selv har vært med på å bestemme hva huset skulle være, sier Helena Bisgaard i sin tale på åpningsfesten.
- Derfor er det mye spilling og prating. Og gratis mat, det er viktig. Min erfaring er at ungdom er sultne!

Bilde av røde kors frivillige amir og dilan og helena på ressurssenteret i tønsberg
Røde Kors Ungdom-frivillige Amir Bari og Dilan Rasol med prosjektleder Helena Bisgaard.

- Vi er alle mennesker


Dilan trekker fram mangfoldet som en av hovedgrunnene til at Huset på hjørnet er et viktig tilskudd i byens ungdomstilbud.
- Her er det mange forskjellige ungdommer innom, og det fungerer alltid fint at alle er her samtidig. Vi er alle mennesker! sier Dilan entusiastisk.
Helena Bisgaard bekrefter viktigheten av dette.

- Her er det åpent for alle, alle ungdommer er velkommen. Ungdommen er hjertet av Fellesverket - den frivillige innsatsen disse ungdommene stiller opp med er helt avgjørende for at vi skal kunne gi ungdom i Tønsberg et tilbud, sier Helena og la til at mange ungdommer har lagt enorm innsats i å male vegger og skru møbler i dagene før åpning.

- Huset på hjørnet har endret livet mitt, forteller Dilan de fremmøtte på åpningsfesten, og gir en god klem til de ansatte og frivillige ved Huset på hjørnet.
Fellesverket Huset på hjørnet er ett av åtte nye fellesverk i Norges Røde Kors og ett av seks pilotprosjekter under den tverrfaglige oppvekstsatsingen.

Bli frivillig du også!