Mor og to barn i skiklær i skiløypa, de smiler og koser seg Vis bildetekst
Ravn (11), Frøya (9 ) og mamma Linn- Mari (33) er på sin aller første ferie sammen som familie. De har fått plass på Røde Kors sitt ferietilbud "ferie for alle" på Danebu vinterferien 2019. Foto: Thea Rabe / Røde Kors

Den aller første familieferien

Sola skinner svakt gjennom skyene når Ravn spenner på seg skiene. Sammen med mamma, pappa og søster Frøya skal han ut på ski, på familiens aller første ferie sammen.

– Vi har mange tanker om hvordan dette kommer til å gå, men vi gleder oss fælt, sier Linn Mari, mamma til Ravn (11) og Frøya (9).  

I fem dager skal familien være sammen med 59 andre barn og voksne, og åtte frivillige, på vinterferie i Valdres. Her står aktiviteter både ute og inne på agendaen. 

Linn Mari og Tom har lenge ønsket å ta med seg barna på ferie. 

«Det er ikke noe særlig stas å være de eneste i klassen som ikke har vært borte på ferie. Nå blir det annerledes. Når de kommer tilbake, har de masse å fortelle om»

Pappa Tom

– Det er ikke noe særlig stas å være de eneste i klassen som ikke har vært borte på ferie. Nå blir det annerledes. Når de kommer tilbake, har de masse å fortelle om, sier pappa Tom. 

Uvant å være på ferie 

Ravn forteller at det er litt uvant å være på ferie, til og med nesten litt rart. Men det er først og fremst mye å glede seg til denne uken. 

– Jeg gleder meg innmari til slalåm, sier 11-åringen. 

For familien på fire har det ikke vært mulig å ta seg råd til å reise vekk i skoleferien. 

– Med stram økonomi må man prioritere, og da er det umulig å reise bort og gjøre dyre aktiviteter. Vi er derfor utrolig takknemlige for de frivillige som bruker ferien sin på dette og gir oss muligheten til å reise hit, sier Linn Mari. 

 63 deltagere og åtte frivillige ferierer på Danebu i Valdres i fem dager sammen. Skiturer, aking, slalom, bålkos og mye mer står på agendaen. Jonas er én av de frivillige. Foto: Thea Rabe/Røde Kors

På ski med frivillige Jonas

Jonas Berg (33) har vært frivillig i Røde Kors i 12 år, men det er først de siste årene han har engasjert seg i ferietilbudet til Røde Kors. 

– På Ferie for alle kan jeg gjøre det jeg liker best, være ute i aktivitet, samtidig som jeg gir noe til andre, sier Jonas. 

Nå koser han seg på ski med Ravn og Frøya. På toppen av bakken setter han utfor med barna hakk i hæl. 

I morgen blir det enda større fart, i slalåmbakken.