Finsekurset 2022

220304_finsekurs_022

Se bildene fra årets Finsekurs.

Det tradisjonsrike Finsekurset gikk endelig av stabelen i mars, etter å ha blitt avlyst to år på rad på grunn av korona.

Parallelt med Finsekurset utdannes det også lagledere for søk- og redningsaksjoner.

Finsekurset er et samvirkekurs med deltakere fra mange aktører innen den norske redningstjenesten, som Røde Kors arrangerer. 

Målet med kurset er å utdanne aksjonsledere. Deltakerne får prøvd seg på ulike oppgaver innen redning, blant annet skredredning og leteaksjoner.

Kurset varer én uke, og på fredagen arrangeres en stor skredøvelse. Kursleder Agnete Hommedal Gilbakken, fra Vossestrand Røde Kors Hjelpekorps, forteller at nesten 100 personer deltok på øvelsen i år. 

Røde Kors-president, Thor Inge Sveinsvoll, var tilstede fredag for å følge med på skredøvelsen. Og han ble imponert over det han så. 

– Å se samspillet blant kursdeltakerne er fantastisk, og innsatsviljen blant deltakerne gjør meg trygg på beredskapen i vinterfjellet i Norge, sier Sveinsvoll. 

Røde Kors-presidenten mener også at Finsekurset er en viktig øvelse. Sveinsvoll forteller at det å øve sammen med andre aktører er noe av viktigste man kan gjøre, for i en reell situasjon er man nødt til å samarbeide.

Her står han sammen med kursleder Agnete Hommedal Gilbakken, visepolitimester i Vest politidistrikt, Ane Kvaal og distriksleder i Hordaland Røde Kors, Bjørn Arild Fjeldsbø.