Artist info

Vi er stolt over å ha Miss Tati og 9 Grader Nord på Kulturfesten 2017!

 

Om headliner Miss Tati

Det er ikke lett å sette Miss Tati i noen musikalsk bås. Variasjonen er stor. Fra melodiøs rap med elektroniske elementer og r’n b til mer jazzpreget stoff og rytmisk soul. Hun fikser det meste like bra», skrev BTs Einar Engelstad om Miss Tatis opptreden under Nattjazz i fjor. «Den fødte entertainer», sa Gaffa. Bergenseren, som er født i Portugal og med røtter fra Angola, vant fjorårets Forbildepris under By:Larm og som en av årets Urørt-finalister har hun med stemmeprakt og scenetekke vunnet mange danseglade hjerter. Miss Tati slapp singelen Don’t Let Go (Tellé) i oktober i fjor med en musikkvideo som fikk mye oppmerksomhet på blogger over hele verden

Tati begynte sin musikkariere i Bergen som korist, blant annet for Datarock og Store P og som vokalist i det sagnomsuste kollektivet Fagernes Yacht Klubb. Men med en stemme og et scenevesen av Tatis kaliber, var det selvsagt kun et spørsmål om tid før scenen måtte bli hennes, og bare hennes. Den tid er kommet, og Tatiana har nå sine egne korister og et fremragende band. Med seg på scenen har Miss Tati et superteam av lokale musikere, deriblant Chris Holm på bass, Ivar Thormodsæter på trommer, Eirik Blåsternes på tangenter, samt Irem Muftuoglu og søsteren Liliana Palanca på vokal og diverse rytmeinstrumenter.

9 Grader Nord spiller før Miss Tati på Presthaugen.

9 grader nord for ekvator finner vi byen Jaffna, på øyen Sri Lanka, hvor halvparten av bandmedlemmene stammer fra. Det hele startet først og fremst med søstrene Mira og Dipha Thiruchelvams fløyte-duo, som nå i senere tid har ekspandert til en kvartett. Sammen med Jakob Sønnensyn på bass og Jakob Sisselson Hamre på cajón, setter gjengen rytmene på spill.

Med instrumenter som blant annet bambusfløyte og cajón vil de ta publikum med på en musikalsk reise nærmere instinktene. Bandmedlemmene opptrådte sammen for første gang på Festspillenes mest fargerike scene, RIFF, våren 2015, men startet som band ikke før tidlig i 2016. Siden da har de spilt på flere av klubbscenene i Bergen, og har også rukket å nå ut til et publikum utenfor hjembyen, med konserter i Oslo, Stavanger, og Göteborg. 9 Grader Nord ble tildelt Vipps/Bergenfest-stipendet i 2016 og vokalist og musiker Mira Thiruchelvam i bandet vant NOPA-stipendet under ByLarm festivalen i Oslo i  mars i år.

Sammen spiller kvartetten det som på lite rettledende vis ofte kategoriseres som “verdensmusikk”, selv om musikken byr på en blanding av en rekke ulike sjangre, som baila, flamenco, karnatisk og jazz. Selv beskriver bandet musikken med adjektivene energisk, mystisk, og rytmisk, og klassifiserer musikken som etnisk progressiv. Dette er fengende dansemusikk og ikke minst interessant lyttemusikk. De har bakgrunn fra integreringsprosjektet Fargespill, og har vokst til å bli en unik gjeng som kommer til å ta Norge med storm.