coop_cut

Fikk drømmedag: – Veldig takknemlig!

Alle som søker på Ferie for alle-opphold arrangert av Røde Kors, får støtte til fritidsaktiviteter av Coop. I sommer sponser de også familier med billetter til fotballkamp.

Boonmee Høiby har med seg sine tre barn på Ferie for alle-opphold på Bøkevangen aktivitetsgård i Østfold. Mandag fikk Boonmee og familien i tillegg være med på fotballkampen mellom Sarpsborg 08 og Strømsgodset. 

– Det er første gangen vi er med på dette, og det er litt av en opplevelse, sier hun.  

Hun mener Ferie for alle er et bra tilbud for de som ikke har råd til å dra på ferieMagnus (5) gledet seg til å se fotballkampen.  

190701_Coop_fotball_0073648 x 5472
Magnus og mamma storkoste seg på fotballkamp mellom Sarpsborg 08 og Strømsgodset.

– Jeg elsker fotball, sier han hoppende av glede på tribunen.  

Aranya (11) som er eldst i søskenflokken, synes også det er gøy å få være med på kamp.  

– Jeg har aldri vært på en så stor fotballkamp før, sier hun. 

Coop-dugnad for fritidsaktiviteter

Familiene ankom stadion i Sarpsborg 08 sin egen buss. Før kampen fikk de pølser, vafler og brus, og deltok på ulike aktiviteter som å sparke ball og få ansiktsmaling.  

sostrene
Lalita (9) og søsteren Aranya (11) jublet allerede før kampen mellom Sarpsborg 08 og Strømsgodset hadde startet.

Gratis fotballkamper er en del av Røde Kors og Coop Norge sitt samarbeid Coop-dugnaden. Dette er et prosjekt som gir barn og unge som vokser opp i lavinntektsfamilier tilbud om å få dekket kostnadene ved å delta i en fritidsaktivitet. 

Les mer om Coop-dugnaden her.

Prosjektet hadde oppstart i juni 2018, og siden da har over 400 barn og unge i over 100 ulike kommuner, startet med en fritidsaktivitet takket være Coop. For å sikre at tilbudet når ut til de som trenger det mest, blir Ferie for alle-søknadsprosessen brukt som rammeverk.  

Laurentiu Calenciuc, som er ansvarlig for Ferie for alle i Røde Kors Østfold, sier at både store og små gledet seg til fotballkamp. 

  – Mange var veldig spente da vi satt i bussen på vei til kampen. Noen trodde de skulle spille fotball selv, så de ble ekstra glade da de skjønte at de skulle se en eliteseriekamp, sier han.  

Høiby er glad og rørt på barnas vegne. 

 Hvem skulle tro at vi fikk muligheten til å oppleve dette. Vi er takknemligesier trebarnsmoren. 

Trenger flere frivillige

Anne M. Biering, avdelingsdirektør for nasjonale programmer og beredskap i Røde Kors, mener behovet for flere frivillige som kan hjelpe til på arrangementer som Ferie for alle, er stort og økende.  

– For at enda flere skal få mulighet til å delta på slike tilbud vil vi trenge flere frivillige i Røde Kors sine fritidstilbud for barn hele året. Alle barn trenger gode opplevelser og minner, og som frivillig bidrar man til dette på en meningsfull måte, sier Biering. 

Fakta om Ferie for alle:

  • Arrangeres i skoleferiene og drives av frivillige fra Røde Kors
  • Familiene deltar sammen for å skape gode minner sammen
  • Tilbys familier med minst ett barn mellom 6 og 13 år
  • Formidles via offentlige instanser til lavinntekts-familier
  • Hvert år deltar over 4000 barn og foreldre på ulike ferieopphold i både vinterferien, påskeferien, sommerferien og høstferien.

Les mer om hvordan man blir frivillig i Ferie for alle her.