toppbilde_ffa_nytt

Fikk ferie for hele familien: – Masse moro å gjøre her!

Denne sommeren deltar flere tusen barn og voksne på gratistilbudet Ferie for alle gjennom Røde Kors. 10 år gamle Shobeir storkoste seg på Bøkevangen i Østfold.

I sommer får nesten 3000 barn og foreldre delta på ett av de 52 Ferie for alle-oppholdene Røde Kors arrangerer over hele landet.

500 frivillige tilrettelegger oppholdene, som innebærer at deltakerne får en gratis ferieuke med overnatting, mat og aktiviteter.

For Shobeir Akbarzadeh (10), lillebroren Shervin (4) og foreldrene Razie og Ali betyr uken på Bøkevangen i Østfold et kjærkomment avbrekk fra hverdagen.

– Det er kjempegøy for barna, og vi får både mat og aktiviteter. Da vi kom hit glemte vi alle problemene, og i tillegg så har vi helt fri fra ipad og mobiler og slikt, strålte mamma Razieh Keshmiri.

En hel uke er de innlosjert i en hytte på Bøkevangen gjeste- og aktivitetsgård. Her spiser de felles måltider med andre familier, og deltar i aktiviteter både på området og gjennom ulike eskursjoner.

Bading og båtliv står også på programmet.

– Koselig med mange andre barn

Rundt Razieh løper leende barn i lek. Voksne deltakere og frivillige fra Røde Kors spiller fotball og bordtennis med barna på tunet.

– Det er veldig fint her og koselig at det er mange andre barn som vi kan leke med her. Og så får vi leie et hus, det er masse moro å gjøre her, sier tiåringen Shobeir.

For mamma Razieh er det godt å se at barna er i full aktivitet og at uken på Bøkevangen bare bringer smilene frem.

– I går var vi i klatreparken, og det var kjempegøy, spesielt for sønnene mine, sier Razieh.

Stort behov for frivillige

Etterspørselen etter gratis ferieopphold gjennom Røde Kors har økt jevnt de siste årene. Frivillige som kan tenke seg å bruke en dag eller en uke på å gi barn og voksne som ikke har råd til ferie opplevelser vil det bli mer og mer bruk for.

– I hele fjor søkte 9.000 om å få være med på våre ferietilbud, og til nå i år har allerede 8.000 søkt. Vi har ikke kapasitet til å ta imot alle selv om vi ønsker det, men jobber kontinuerlig med å se om det er mulig å starte opp flere tilbud, sier Anne M. Biering, avdelingsdirektør for nasjonale programmer og beredskap i Røde Kors.

Fakta om Ferie for alle:

  • Arrangeres i skoleferiene og drives av frivillige fra Røde Kors
  • Familiene deltar sammen for å skape gode minner sammen
  • Tilbys familier med minst ett barn mellom 6 og 13 år
  • Formidles via offentlige instanser til lavinntekts-familier
  • Hvert år deltar over 4000 barn og foreldre på ulike ferieopphold i både vinterferien, påskeferien, sommerferien og høstferien.

Les mer om hvordan man blir frivillig i Ferie for alle her. 

Vi bruker informasjonskapsler til å forbedre din brukeropplevelse og for at vi skal forstå hvordan du bruker våre nettsider. Personvernregler