Røde Kors-innlogging gir tilgang og personvern

Ved å bruke Røde Kors-innlogging får du som frivillig tilgang til nyttig informasjon og verktøy, og organisasjonen kan lettere ivareta din rett til personvern.

Med ditt frivilligverv i Røde Kors følger personlig innloggingsinformasjon i form av et Røde-Kors-brukernavn og løsenord, som du skal ha fått tilsendt når du begynte i din Røde Kors-aktivitet. Med dette brukernavnet får du blant annet tilgang til Røde Kors’ intranett Korsveien, og et hav av nyttig informasjon, materiale og verktøy. Innlogging til intranettet skjer via nettadresse https://www.korsveien.no

Kom i gang

  • Skriv inn ditt brukernavn og passord. Brukernavn er som regel fornavn.etternavn@rodekors.org. Passord skal du ha fått pr. SMS.
  • Dersom du har glemt passordet ditt, trykk «glemt passord» og skriv inn privat e-post eller telefonnummer. Da skal du få tilsendt nytt passord.
  • Dersom du ikke har fått noe Røde-Kors-brukernavn tilsendt, sjekk først om det havnet i spamfilteret i din e-postboks. Kontroller med din leder at du er registrert med aktivitetstilknytining, rolle eller verv i vår kontaktdatabas DIBA. Om du likevel ikke får til innloggingen, kan du kontakte Frivilligservice ved tlf. 22054000 (tastevalg 3) eller e-post frivilligservice@redcross.no, så får du hjelp.

Nyttige verktøy og systemer 

På intranettet Korsveien finner du IT-verktøy, systemer, og brukermanualer til eksempelvis varslingssystemet CIM eller Office-programmer. Som frivillig i Røde Kors får du tilgang til hele verktøykassen i Office 365; til nettbaserte versjoner av Word, Excel, Power Point og One Note. Dette er svært nyttig, da det gjør det mulig for frivillige å jobbe i samme dokumenter, selv om noen ikke har kjøpt Office-pakken.

Man får også tilgang til praktiske apper som Teams (samarbeid og videomøter), Planner (oversikt over gjøremål i prosjekter), Sway (verktøy for å lage flotte nyhetsbrev), Forms (for spørreundersøkelser) om mye mer. 

Veiledning og hjelp

Har du behov for teknisk support eller trenger informasjon eller hjelp, er du velkommen til å kontakte vår nye og forbedrede brukerstøtte.

Frivilligservice – brukerstøtte for frivillige

Epost: frivilligservice@redcross.no
Tlf. 22054000 (tastevalg 3)
Åpningstider: Mandag til fredag kl. 12-15 og kl. 18-21

Personvern og godkjente verktøy

Så lenge du er innlogget med Røde Kors-brukernavn, og ikke deler sensitiv Røde Kors-informasjon når du samarbeider med eksterne, er din rett til personvern ivaretatt (GDPR). Vi ber derfor om at du ikke bruker andre e-postadresser og verktøy som arbeidsverktøy, når du representerer Røde Kors.

Vi anbefaler at du bruker Teams når du skal samarbeide med eksterne kontakter.