
Slik jobber vi mot korona internasjonalt
Koronakrisen rammer hele verden. Tiltakene må derfor være globale. Mer enn 14 millioner Røde Kors-frivillige har de siste månedene gjort en enorm innsats for å gi humanitær hjelp.
Røde Kors er på plass over hele verden og jobber for å begrense spredningen av koronaviruset. Vi hjelper de som er direkte eller indirekte rammet av pandemien. Mange steder kommer koronakrisen i tillegg til en krevende livssituasjon og forsterker humanitære kriser.

Ni millioner mennesker i Syria mangler nok mat
Den siste tiden har prisen på brød doblet seg i Syria. Folk som har overlevd et tiår med krig, opplever nå sult. Ni millioner mennesker mangler nok mat hver dag.
I Aleppo har Røde Kors internasjonalt gjenåpnet suppekjøkkenet som sist ble brukt da krigen raste som verst for nesten fire år siden. Her vil det serveres 10 000 måltider hver dag. Røde Kors har også skaffet smittevernsutstyr og hygieneartikler som er nødvendig i møte med koronaepidemien.
90 000 ulike smittevernsartikler er kjøpt inn for å styrke innsatsen til Røde Kors’ søsterforeninger i Midtøsten.

Kritisk i Jemen med krig og kollapset helsevesen
Situasjonen i Jemen blir stadig vanskeligere. I det sjette året med krig kommer koronassmitte på toppen av vold, kolera, naturkatastrofer og et kollapset helsesystem. Uten en politisk løsning på konflikten og at krigen tar slutt, vil befolkningen fortsette å lide i lang tid.
Røde Kors-bevegelsen har nylig delt ut fem tonn med mat til folk som nå er i egne karanteneområder på grunn av korona. Frivillige jobber med å spre kunnskap om smittevern i alle regioner av landet, men fokuserer spesielt på vanskelig tilgjengelige områder.

Her er flere eksempler på Røde Kors´ internasjonale arbeid mot koronaviruset:
- Afghanistan: Utdeling av smittevernutstyr, mobile helseteam undersøker smittesituasjonene, helseklinikker gir informasjon og helsetjenester.
- Bangladesh: I verdens største flyktningleir er det opprettet isolasjons- og behandlingstjenester, tilført flere ambulanser og det deles ut beskyttelsesutstyr.
- Iran: Informasjon om smittevern, utdeling og distribusjon av beskyttelsesutstyr og behandling av koronapasienter.
- Jemen: Støtter helsevesenet, deler ut mat og sprer informasjon om viruset.
- Syria: Utdeling av mat, smittevernsutstyr og hygieneartikler. Driver feltsykehus i Al Hol-leiren som hittil har gitt helsehjelp til 11 000 pasienter.
- Libanon: Bistår med syketransport og desinfisering på steder der viruset er oppdaget.
- Colombia: Utdeling av mat og helsetjenester til migranter, flere håndvaskstasjoner, utdeling av rent vann og psykososiale støttetjenester.
- Somalia: Driver nesten 150 helsesentre på tvers av landet.
- Sør-Sudan: Det er delt ut tusener av hjelpepakker med munnbind, engangshansker og termometer til mennesker som sitter i frivillig karantene.
