Landene vi jobber i

Røde Kors jobber over hele verden. Internasjonalt jobber Norges Røde Kors alltid gjennom nasjonale Røde Kors/ Røde Halvmåne søsterforeninger.

5 May 2016. Maiwut: (Right) pediatrist Jessica Hazelwood attends a baby at the Intensive Care Unit of the hospital supported by the International Committee of the Red Cross (ICRC) in Maiwut, South Sudan.
Photo by Albert Gonzalez Farran - ICRC

5 Regioner

Røde Kors jobber i regionene Afrika, Asia, Europa, Midtøsten og Nord-Afrika og Sør og mellom Amerika.

Regionene vi jobber i

Afrika har den høyeste spedbarnsdødeligheten og den laveste leveralder. Forskjellene mellom de rike og de fattige er størst på det afrikanske kontinent.
Asia og Stillehavsområdet er verdens mest katastrofeutsatte region. Hvert år blir millioner av mennesker rammet av naturkatastrofer som jordskjelv, tyfoner, flom, jordskred, tørke og vulkanutbrudd.
Økonomiske nedgangstider, arbeidsledighet, migrasjon, konflikt og økt fattigdom bidrar til at Europa opplever en økning i humanitære utfordringer.
4 av 10 av verdens flyktninger og internt fordrevne lever i Midtøsten. Konfliktene i Syria, Irak og Jemen stod alene for halvparten av økningen i internt fordrevne i 2015.
I El Salvador, Honduras, Guatemala og Colombia rammes store deler av befolkningen av organisert vold, epidemier og naturkatastrofer. De fattigste er mest utsatt.

Vi bruker informasjonskapsler til å forbedre din brukeropplevelse og for at vi skal forstå hvordan du bruker våre nettsider. Personvernregler