Afrika

Afrika har den høyeste spedbarnsdødeligheten og den laveste leveralder. Forskjellene mellom de rike og de fattige er størst på det afrikanske kontinent.

Fortsatt preget

Afrika er fortsatt preget av voldelige konflikter, naturkatastrofer rammer mange land årlig og klimaendringene forverrer ofte ødeleggelsene ytterligere. Helseutfordringene er mange, epidemier og sykdomsutbrudd er vanlige og muligheter for relevant behandling er ofte tilgjengelig kun for et fåtall.

Land vi jobber i

Åtte av ti burundiere lever under fattigdomsgrensen. Voldelige sammenstøt har siden 2015 drevet hundre tusen på flukt.
Kenyas befolkning opplever årlig flom, tørke, underernæring og sykdomsutbrudd. Vanskelige levekår gir grobunn for konflikt mellom folk, ofte med etniske undertoner.
Flere millioner mennesker trenger humanitær hjelp i Mali, et land som til stadighet opplever vold og konflikt. Hver femte har ikke tilgang til nok mat.
– Røde Kors har bidratt til å redde mange liv. I tillegg gjør vi landet bedre rustet på sikt gjennom kompetanseoverføring, sier lege og Røde Kors-delegat Knut Nymoen (50).
Somalia har vært herjet av borgerkrig og fravær av myndighetsstrukturer i over 20 år. Millioner av mennesker er på randen av sult som følge av tørke og væpnet konflikt.
Sør-Sudan ble et selvstendig land i 2011, men de siste årene har hver femte innbygger måttet flykte fra hjemmet sitt. Ifølge FN lever over én million mennesker på sultegrensen.

Vi bruker informasjonskapsler til å forbedre din brukeropplevelse og for at vi skal forstå hvordan du bruker våre nettsider. Personvernregler