Europa

Økonomiske nedgangstider, arbeidsledighet, migrasjon, konflikt og økt fattigdom bidrar til at Europa opplever en økning i humanitære utfordringer.

Røde Kors jobber for en bedre hverdag for Europas mest sårbare, og er bekymret for de siste årenes utvikling med økende fattigdom i kjølvannet av den økonomiske krisen som rammet verden høsten 2008. I tillegg til dette følger en rekke humanitære utfordringer og behov den store migrasjonen til Europa. 

Land vi jobber i

Antall migranter og flyktninger til Bosnia-Hercegovina har økt kraftig i 2019.
Hellas er et av landene i Europa som mottar flest migranter og flyktninger, de fleste på vei mot Nord-Europa. På tross av nedgang i antall som kommer er det fortsatt mange som trenger hjelp.
Tusenvis av barn, eldre og andre sårbare grupper i Nordvest-Russland får ikke nok mat og mangler tilgang til grunnleggende helsetilbud.
Konflikten øst i Ukraina har krevd 13.000 menneskeliv. Mer enn 3 millioner mennesker trenger humanitær hjelp. Lite tyder på en løsning i nær fremtid.

Vi bruker informasjonskapsler til å forbedre din brukeropplevelse og for at vi skal forstå hvordan du bruker våre nettsider. Personvernregler